Nogomet

T-portal u maju 2018. – turski trener Umit Ozat svjetski rekorder – u sedam godina sedam klubova odveo u niži rang takmičenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trener NK Čelik Umit Ozat kazao je danas na press konferenciji na Bilinom polju, nakon poraza od Zrinjskog, kako je utakmica imala dva lica, ali onaj ko je pobijedio uvijek je bolji i čestitao je gostima. On smatra kako je već neko odlučio ko će ispasti, ali da se oni nemaju namjeru predati, bez obzira na opstrukcije.

– Neka se niko ne sekira, ova će ekipa osigurati opstanak. Bitno je samo da naši navijači ne izgube nadu. Ako ne dobijemo registraciju naredne sedmice, pisat ću predsjedniku Turske i obavijestiti ga da se ovdje prema nama ponašaju kao prema izbjeglicama – kazao je Ozat, koji je istakao da ne bježe, da nisu na “crvenim potjernicama”, nego su samo došli da rade u Bosnu i Hercegovinu.

Ozat je najavio i da će, ako se ponovi slično suđenje protiv Čelika, “pisati i UEFA-i”. CIJELU IZJAVU trenera Čelika možete pročitati NA OVOM LINKU.

Zanimljivo je da su se trenerom našeg kluba prije nepune dvije godine bavili mediji – u Hrvatskoj.

Naime, na zagrebačkom T-portalu objavljen je članak – Imamo rekordera; ovo je uvjerljivo najgori nogometni trener u povijesti, u kojem se navode podaci o nogometaškoj, te trenerskoj karijeri Umita Ozata.

Ümit Özat (41) imao je solidnu igračku karijeru, nastupao je za Genclerbirligi, Fenerbahče i Köln, a bio je standardni član prve postave turske reprezentacije s kojom je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu/Koreji osvojio treće mjesto. No, kao trener se baš i nije iskazao, pisao je T-portal…

U Turskoj je Ümit Özat (41) postao predmet sprdnje nakon što je s Genclerbirligijem ispao iz prve lige. Njegova bogata i uspješna igračka karijera pala je u drugi plan nakon što je doslovno krahirao kao trener.

Igrao je Özat za Genclerbirligi Fenerbahče, okušao se i u Bundesligi u momčadi Kölna, a bio je standardni član turske reprezentacije koja je na SP-u 2002. godine osvojila treće mjesto! Dapače, bio je Özat i kapetan na nekim utakmicama, jedan od stupova obrane tada strašno jakih Turaka.

Odmah nakon završetka igračke karijere 2009. godine odlučio je baciti se u trenerske vode. Isprva kao trener u mlađim kategorijama, pa kao pomoćni trener, a 2010. godine – nakon što je Roger Lemerre dobio otkaz u ankarskom MKE Ankaragucu – stupio je na teren kao samostalni trener.

No, odmah na početku je sve krenulo loše, Ankaragucu je ispao iz lige, a Özat je, iako nije bio previše kriv za taj neuspjeh, uskoro dobio otkaz. I tada je započela njegova trenerska kalvarija jer uspio je u sljedećih sedam sezona, sa sedam različitih klubova, ispasti iz lige. U nizu! Baš svake godine!

Dakle, prvo je 2012. godine vodio Manisaspor i – ispao iz prve lige. Potom je preuzeo Elazigspor i naravno, ispao iz lige. Njegov negativan niz nije obeshrabrio čelnike Boluspora, dali su mu momčad u ruke, a on ih je – odveo u drugu ligu! Özatov je niz tu tek započeo, sljedećih je sezona redom ispadao sa SamsunsporomMersinom te sada konačno ‘svojim’ Genclerbirligijem!

I tako, ako ste se pitali tko je u ovom trenutku najgori nogometni trener na svijetu, ako mislite kako u Hrvatskoj ima takvih ‘talenata’, prevarili ste se. Rekorder živi i radi u Turskoj, ime mu je Ümit Özat, čisto da se zna, da ga slučajno ne bi angažirao neki od hrvatskih prvoligaša . Opreza nikad dosta… napisano je u članku T portala NA OVOM LINKU u maju 2018.

Zanimljivo je da brojni bh. sportski portali nisu, po dolasku Čelikovog trenera, imali ijedan podatak o njegovoj trenerskoj karijeri, ali su “na sva usta” hvalili njegov igrački background.

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno