Zenica

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JU CENTAR ZA DJECU I ODRASLE OSOBE S POSEBNIM POTREBAMA – Saopštenje za javnost – Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu – Svjetski dan svjesnosti o autizmu – Glavna skupština UN-a odabrala je za obilježavanje 02. april čime želi skrenuti pažnju javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovog složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko dobojskog kantona, pri odjelu za ranu intervenciju, obilježit će taj dan radom sa korisnicima u otvorenoj grupi 02.04.2015. godine u terminu od 10 do 11h. Grupi će prisustvovati dva terapeuta, koji će osmisliti bogat sadržaj, kojim će mališanima obezbijediti veselo druženje.

Tim povodom, pozivamo roditelje, koji imaju djecu školske dobi do 8 godina, da nam se pridruže u zanimljivim aktivnostima koje će biti na grupi. Takođe, koristimo priliku da najavimo da će naši gosti biti i nekoliko mališana iz JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Ovim aktivnostima želimo postići podizanje svijesti uže i šire javnosti o položaju osoba sa autizmom i njihovih porodica kroz edukaciju građana, a posebno djece i mladih o značaju ljudskih prava i građanskih sloboda, sa ciljem uticaja na stvaranje pravilnih stavova u društvu u odnosu na potrebe, prava i potencijale osoba sa autizmom.

Radujemo se susretu i druženju sa našim mališanima i gostima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno