Zenica

Svjetski dan socijalnog rada svečano obilježen u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svjetski dan socijalnog rada svečano obilježen u Zenici – U prostorijama JU Centar za socijalni rad, danas je u povodu Svjetskog dana socijalnog rada, upriličena svečana sjednica socijalnih radnika ZDK, koju je otvorio, uz čestitke se i kratko obratio, direktor JU Centar za socijalni rad, Zenica, Nebojša Nikolić.

Prije svečanog dijela održan je i radni dio sjednice, na kojem je predsjednik Društva socijalnih radnika ZDK dr.sc. Mirnes Telalović podnio izvještaj za proteklu godinu, a koji je jednoglasno usvojen i izložio plan aktivnosti za tekuću godinu, koji je kako je i sam izjavio vrlo ambiciozan ali nije neostvariv. Naglasio je pomoć u radu OSCE-a te kantonalne i lokalne vlasti. Uzimajući u obzir njegov dosadašnji rad, kako na mjestu predsjednika Društva socijalnih radnika ZDK, tako i na mjestu predsjednika Saveza socijalnih radnika Federacije BiH, rezultati neće izostati. To je potvrđeno i izrazima podrške kolega socijalnih radnika iz svih gradova kantona koji su se javno obavezali da će uložiti još više napora i biti mu od pomoći u narednom periodu. Ali i konstatacijom da je socijalni rad sve više prenosi na regionalni prostor, gdje su u planu međudržavni stručni susreti koji su započeti prošle godine, sa još konkretnijim zadacima.

Nastavak svečarskog dijela obilježile su prezentacije metoda i oblika  djelovanja socijalnih radnika, kao i zapažena iskustva u primjeni novih metoda. U ime Ministarstva za rad i socijalnu politiku ZDK, skupu se  obratio  pomoćnik ministra gospodin Edin Arnaut, te kratko podcrtao tijesnu saradnju ministarstvaiz kojeg dolazi sa centrima za socijalni rad i Društvom socijalnih radnika, te obećao i nadalje pomoć i materijalnu i stručnu. Završio je riječima:“ Čuvajte profesiju i svoje dostojanstvo i tako ćete najbolje pomoći i sebi i onima koji očekuju vašu pomoć.“

U završnom dijelu predsjednik Društva socijalnih radnika ZDK dr.sc. Mirnes Telalović, uručio je zahvlanice pojedincima i institucijama, mđu kojima izdvajam zahvalnicu najvećoj naftnoj kompaniji u BiH „HIFA“ d.o.o. Tešanj i predsjedniku KPS „Baton“ Zenica mr.sc. Amiru Ismiću, koji okuplja najteže invalide minulog rata i pomaže u rehabilitaciji kroz različite oblike sportskog i društvenog djelovanja. U emotivnom obraćanju prilikom uručenja, dr.sc. Mirnes Telalović je naglasio da su sve uručene zahvalnice jednako važne i zaslužene, ali da se ova zahvalnica posebno izdvaja.

Na kraju, Društvu socijalnih radnika ZDK, obratio se mr.sc. Amir Ismić, čestitajući ovaj, kako reče blagdan a ne praznik, jer je i ovaj dan nekako ispunjen i nije prazan. Navodeći da je i on dijete socijalnog radnika, i moguće je da otud vuče tu potrebu pomaganja ljudima.  Ali  je naglasio da kao vjernik, pripadnik islama, on i ne može biti ništa drugo, nego čovjek koji živi svoju vjeru pomažući druge. Zahvaljujući se prisutnima uz želju da predstojeći period bude još uspješniji, završena je  svečana sjednica, te nastavljeno druženje uz zakusku.

Said Šteta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno