Zenica

Svjetski Dan palačinaka u Zenici – Slavlje tradicije i inovacije u kulinarstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica će 13. februara 2024. godine, od 10.00 do 14.00 sati, biti domaćin jedinstvenog gastronomskog događaja koji slavi jedno od najomiljenijih jela širom svijeta – palačinke.

U čarobnom ambijentu Starog pozorišta, unutar zidova Restorana Tapas, Klub ljubitelja palačinaka, Udruženje kuhara u Bosni i Hercegovini i Javna ustanova Mješovita srednja škola Zenica, udružuju snage kako bi spojili tradiciju i inovacije u pripremi palačinaka.

– Ovaj događaj nije samo proslava Svjetskog dana palačinaka, to je prilika za mlade kuhare da se okupe, pokažu svoje vještine i kreativnost kroz takmičenje u pripremi palačinaka. Takmičenje će biti popraćeno dinamičnim izazovom brzog okretanja palačinaka, gdje će učesnici pokazati spretnost i brzinu, dok žiri sastavljen od članova Udruženja kuhara u BiH ocjenjuje i proglašava pobjednike – saopćili su iz Kluba ljubitelja palačinaka.

Poseban dio programa posvećen je revijalnoj pripremi palačinaka, gdje će posjetioci moći uživati u majstorijama iskusnih kuhara. Ovaj segment obuhvata pripremu palačinaka na licu mjesta, pružajući uvid u raznolikost slatkih i slanih varijanti, čime se osigurava da svaki gastronomski san postane stvarnost.

Palačinke, kao univerzalno jelo, imaju moć spajanja ljudi različitih kultura i generacija. Ovaj događaj stoga nije samo proslava hrane, to je proslava zajedništva, kulture i inovacija u kulinarskom svijetu.

S podrškom renomiranih brendova, Dan palačinaka obećava da će biti nezaboravan događaj koji će ostaviti trajni utisak na sve prisutne. Ulaz je besplatan, a osmijesi i zadovoljstvo su zagarantovani – obećali su organizatori.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno