Biznis

Svih sedam sindikata rudnika odbilo prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta

Svih sedam sindikata rudnika odbilo prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta- Svih sedam sindikalnih organizacija rudnika koje posluju u okviru koncerna Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, odbilo je prijedlog sistematizacije radnih mjesta.

Nova sistematizacija radnih mjesta, koju su sindikalci dobili 3. marta, predviđa, napominje Spahijaj, da višak postane oko 2.150 radnika ili 30 posto rudara tog koncerna.

“Nismo zadovoljni, jer bi, samo u našem preduzeću, na poslu ostala 853 radnika, a ostalih 370 su višak. Prije saglasnosti i potpisa predstavnika sindikata na novu sistematizaciju, tražimo od Uprave JPEPBiH da se izjasni šta će biti sa radnicima koji nisu u sistematizaciji. Neka naprave model, neka ih riješe na socijalno prihvatljiv način, dokupom staža, privremenim penzionisanjem ili podsticajnim otpremninama”, kaže Spahijaj, te dodaje da su takav zaključak donijeli i na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Saveza samostalnih sindikata radnika zaposlenih u rudarstvu Federacije BiH.

Svi su sindikalci, kaže, bili stava da se ne potpisuje prdložena sistematizacija, sve dok se ne riješi gorući problem viška radnika.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: