Zenica

„Svi vole palačinke“ – festival u Zenici utorak od 11 do 15 sati u Tapasu

„Svi vole palačinke“ – festival u Zenici utorak od 11 do 15 sati u Tapasu – U povodu Međunarodnog dana palačinaka 13. februara u Gradačcu, Zenici i Bihaću bit će održan festival palačinaka pod nazivom „Svi vole palačinke“.

U Gradačcu se već petu godinu zaredom održava navedeni festival koji okupi oko 5.000 posjetitelja i gdje se pripremi oko 5.000 palačinaka za posjetitelje.

Festival je neprofitnog karaktera i ima za cilj promociju proizvođača hrane i pića, gastronomskih vrijednosti, te zdravog načina ishrane. Festival je međunarodnog karaktera i ove godine se očekuje nekoliko ekipa iz Hrvatske i Slovenije, saopćili su organizatori.

Priprema palačinaka i takmičenje održava sa u kategoriji osnovnih i srednjih škola, te kategoriji restorana i medijskih kuća.

Organizatori festivala su Klub ljubitelja palačinaka, Brunch do.o., Udruženje kuhara BiH, Tapas, Centar za edukaciju i istraživanje Nahla Bihać sa partnerima Mještovitom srednjom školom “Džemal Bijedić“ Goražde, Gimnazijom „Mustafa Novalić“ Gradačac, te Mještovitom srednjom školom „Hasan Kikić“ Gradačac.

Projekt obilježavanja Dana palačinaka od početka podržava Općina Gradačac.

I ove godine se očekuje veliki broj učesnika i ljubitelja palačinaka u Gradačcu u gradskom parku, u Zenici u starom pozorištu, te na gradskom trgu u Bihaću.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: