Zabava

Svi su veliki elektro festivali, a samo jedan je Lunar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svi su veliki elektro festivali, a samo jedan je Lunar – Dvodnevni zenički festival elektronske muzike, Lunar 2017., stigao je do četvrtog izdanja i ustoličio se kao jedan od prepoznatljivih u regionu, dovodeći redom velika imena svjetske scene.

Četvrti Lunar na rasporedu je 21. i 22. aprila na svojoj stalnoj poziciji – grandioznoj Areni u Zenici.

I ove godine festival nudi crème de la crème žanra: Darin Epsilon (USA), Steve Shaden (Italija), Soul Button (Berlin) i Darmec (UK), a na ukupno četiri stagea u Areni nastupaju i odabrana imena bosanskohercegovačke i regionalne scene.

Svoj status Lunar je u prethodnim godinama gradio angažirajući uvijek atraktivna DJ imena, kao što su Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Billain, Kazoo, Forest People, Alen Milivojevic, Inis Bahić, D.F.K, Woodie, Joma Maja, Alexandar G, Borg, Vanyano, Feđa Knajdl i niz drugih, a sa ovogodišnjim glavnim line-upom se učvršćuje u reprezentativne godišnje elektronske festivale u regionu.

Predstavljanje ovogodišnjih zvijezda Lunara počinjemo sa Darinom Epsilonom (progressive, house, hreaks), a ovaj producent, DJ i izdavač potiče iz Chicaga, kolijevke house muzike, i nakon osam godina djelovanja u Los Angelesu, od ove je rezident Berlina.

Steve Shaden (techno, hard-techno) se smatra jednom od najvećih zvijezda u usponu na globalnoj techno sceni, koji je, nakon ulaska na listu Top 100 Hard Techno Artists, u samo dvije godine od 98. mjesta dospio do broja 4 na kraju 2016.

Soul Button (melodic techno) je DJ kojeg smatraju inovatorom (His music is real, honest and genuine), što je pokazao na američkoj turneji 2015., dok Darmec (dance electronic), koji stiže iz jednog od najvažnijih britanskih muzičkih središta, Birminghama (Duran Duran, Napalm Death, UB40, Judas Priest, The Moody Blues i niz drugih), ima posebnu muzičku karijeru, koju je započeo kao klavijaturista, pa bubnjar, da bi konačno završio za DJ pultom.

Ulaznice za oba dana Lunara u pretprodaji koštaju 20 KM, a dnevne 15 KM i možete ih kupiti u sistemu kupikartu.ba. Cijena dnevnih ulaznica na dan festivala će iznositi 20 KM.

Glas.ba / Naslovna fotografija: Billain na Lunaru (autor Nino Mujkić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno