Najava dešavanja

Svi na Smetove – subota 24.01. 08h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Planinarsko društvo (PD) “Željezara” Zenica, uz finansijsku podršku Službe za društvene djelatnosti grada Zenice, organizovat će u subotu Peti planinarski pohod “Pješačenjem do zdravlja”, te poziva sugrađane, školarce, planinare, kao i njihove prijatelje iz drugih bh. gradova, da im se pridruže u oko 8,5 kilometara dugom pohodu na Smetove.

– Naša je parola “Svi na Smetove”, “Svi na snijeg”. Jer, tek kad iziđete na Smetove i pogledate prema gradu, vidite gdje i u kakvim uslovima živimo – kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik PD “Željezara” Ramo Šeper.

On ističe da uspijevaju iz godine u godinu privući sve veći broj učesnika, kojih je prošle godine bilo oko 600. Manifestacija će imati i međunarodni karakter, jer imaju najavu dolaska jednog planinarskog društva iz Srbije, dok su zenička društva uskladila svoje aktivnosti kako bi i njihovi članovi mogli u što većem broju uzeti učešće u ovom pohodu.

– Počev od 8 pa do 8.30 sati, okupljat ćemo se pred TC “Džananović”, odakle u koloni krećemo na Smetove. Zbog mokrog terena i najavljenog snijega, a zbog sigurnosti učesnika, pogotovo djece, većinom ćemo se kretati glavnom cestom – kazao je Šeper.

Pohod će pratiti i medicinska ekipa, a svi učesnici dobit će akreditaciju, koja će im po dolasku pred Planinarskim domom “Smet” biti karta za planinarski čaj i popularni grah. Druženje će se nastaviti sankanjem i skijanjem, mada u funkciji neće biti i ski-lift. Za najstarije učesnike i djecu koja budu iscrpljena, osigurana su i dva autobusa za povratak u grad.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno