Nogomet

Švedska i u revanšu bolja od Zmajica, osigurali plasman u UEFA A Ligu nacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska selekcija Švedske je večeras u Štokholmu u revanš meču baraža za ulazak u UEFA A Ligu Nacija ubjedljivo pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 5:0.

Reprezentativke Švedske su i u prvom meču odigranom u Zenici slavile identičnim rezultatom, pa su sa ukupnih 10:0 izborile opstanak u Ligi A.

Šveđanke su bile bolje i u prvoj utakmici identičnim rezultatom, te će i u narednoj sezoni UEFA Lige nacija za žene igrati u Ligi A, dok će “Zmajice” ostati u Ligi B.

Švedska je do prednosti došla u 26’ golom Matilde Vinberg, nakon dodavanja Filippe Angeldal. Kada je izgledalo da će se sa rezultatom 1:0 otići na odmor, Šveđanke su u 45’ i prvom minutu nadoknade uvećale svoju prednost preko Stine Blackstenius i Rose Kafaji.

Četvrti gol za Švedsku postigla je Filippa Angeldal u 82’, a konačnih 5:0 osam minuta kasnije postavila je Pauline Hammarlund.

Švedska – Bosna i Hercegovina   5:0   (3:0)

Stockholm Arena, Stockholm.

Sutkinja: Silvia Gasperotti (Italija).

Pomoćne sutkinje: Giulia Tempestilli, Stefania Signoreli (Italija).

4. sutkinja: Deborah Bianchi (Italija).

Golovi: 1:0 Vinberg (26′), 2:0 Blackstenius (45’), 3:0 Kafaji (45’+1’), 4:0 Angeldal (82’), 5:0 Hammarlund (90’).

Švedska: Zećira Mušović, Amanda Nilden, Madelen Janogy (60’ Johanna Rytting Kaneryd), Matilda Vinberg, Rosa Kafaji (84’ Monica Jusu Bah), Stina Blackstenius (46’ Pauline Hammarlund), Nathalie Bjorn (46’ Linda Sembrant), Anna Anvegard (60’ Kosovare Asllani), Filippa Angeldal, Josefine Rybrink, Hanna Bennison. Selektor: Peter Gerhardsson.

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Ena Šabanagić, Gloria Slišković (71’ Aida Hadžić), Marija Ana Milinković, Melisa Hasanbegović, Dajana Spasojević (87’ Alma Krajnić), Marija Aleksić, Milena Nikolić (90’+3’ Elma Husić), Minela Gačanica (71’ Sofija Krajšumović), Amela Kršo, Maja Jelčić (87’ Una Rankić). Selektorka: Samira Hurem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno