Biznis

Svečano otvorenje Centra za poduzetnike i investitore – Businesspoint Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečano otvorenje Centra za poduzetnike i investitore – Businesspoint Zenica – Zenička razvojna agencija ZEDA, Grad Zenica i Udruženje poslodavaca imaju čast pozvati predstavnike medija da proprate svečano otvorenje Centra za poduzetnike i investitore – BUSINESS POINT ZENICA.

Datum: 25.10.2018. godine
Mjesto: Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, Zgrada Agencije ZEDA
Vrijeme: 12:00 – 13:00

Uspostava Centra jedna je od glavnih aktivnosti projekta “Centar za podršku poduzetnicima” koju, uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Njemačke, provodi Agencija ZEDA u saradnji s Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica.
Projekat ima za cilj doprinijeti povećanju broja registrovanih MSP posredstvom unaprjeđenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala grada Zenice. Projektom će biti unaprijeđeni postojeći i uspostavljeni novi inovativni mehanizmi za podršku održivom ekomskom razvoju.
Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost ovog Projekta, Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz EUProLocal, zajednički program Evropske unije i Vlade Njemačke.

Izjave za medije su planirane u 11:45, a dat će ih:

1. Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH
2. g. Fuad Kasumović, gradonačelnik Grada Zenice;
3. gđa. Brigitte Heuel-Rolf, direktorica GIZ Ureda za BiH i Crnu Goru;
4. gđa. Senaida Turkić, predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenica
5. g. Senad Pašalić, direktor Zeničke razvojne agencije ZEDA

Projekat „Centar za podršku poduzetnicima“ je samo jedna od aktivnosti provedenih u okviru EU ProLocal Programa koji podržava lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH. Ukupna vrijednost Programa je 13 miliona eura, a finansira ga Evropska unija s devet i Vlada Njemačke s četiri miliona eura.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno