Zenica

Svečano otvoren rekonstruisani Centar za mlade u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečano otvoren rekonstruisani Centar za mlade u Zenici – Svečanom ceremonijom, prigodnim obraćanjima i rezanjem vrpce u Zenici je otvoren rekonstruisani Centar za mlade.

Radovi na rekonstrukciji Centra za mlade podrazumijevali su provođenje mjera energetske efikasnosti i to zamjenu krova, prozora i vrata, zatim termoizolaciju fasade te ugradnju termostatskih ventila i kalorimetra.

Rekonstrukcija Centra za mlade koštala je 115.515,25 KM, a finansirana je sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Grada Zenica.

“Ovo je još jedan primjer na osnovu kojeg možemo upoređivati mene kao nezavisnog gradonačelnika i bivšu vlast. Objekat ispred kojeg se danas nalazimo bio je u fazi raspadanja, a njime su upravljali neki stariji ljudi, koji su ga iznajmljivali, iako je isti u vlasništvu Grada Zenice. Kada sam rekao da to više ne može tako funkcionisati mnogi su me napali, tvrdeći da ću objekat prenamjeniti za nešto drugo. Međutim, uz podršku naših partnera Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini obnovili smo objekat i dali ga na upravljanje mladim. Također, troškove održavanja objekta snosi Grad Zenica”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je ovom prilikom uručio zahvalnice NJ.E. Avgustini Cvetkovoj – Karabaševoj, ambasadorici Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Zdravku Buljeti, pomoćniku federalnog ministra prostornog uređenja za podršku u realizaciji projekta rekonstrukcije Centra za mlade.

Njena ekselencija Avgustina Cvetkova – Karabaševa, ambasadorica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini je kazala da je rekonstrukcija Centra za mlade nastavak dobre saradnje Ambasade Republike Bugarske u BiH i Grada Zenica.

Sredstvima Vlade Bugarske u Zenici je već renoviran dječiji vrtić “Dunja”.

Omladinsko udruženje “REaktiv” Zenica upravljat će Centrom za mlade shodno ranije potpisanom Sporazumu o međusobnoj saradnji na uspostavljanju i funkcionisanju “Centra za mlade” Zenica, između Grada Zenica i ovog udruženja.

Svoje kancelarije u Centru za mlade već je dobilo šest udruženja koja kreiraju aktivnosti za mlade u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno