Zenica

Svečano otvaranje Islamskog centra u Zenici u aprilu 2024. godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U radnoj posjeti Vakufskoj direkciji danas je boravio muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u pratnji glavnog imama MIZ Zenica mr. Sumedin-ef. Kobilice. Uvažene goste u prostorijama Vakufske direkcije primio je direktor hafiz dr. Senaid Zajimović sa saradnicima.

Povod posjete su pripreme za predstojeće svečano otvaranje Islamskog centra u Zenici. Svečanost je planirana u okviru manifestacije „Dani vakufa“ koja će se ove godine održati u drugoj polovini mjeseca aprila.

Islamski centar u Zenici jedan je od projekata koji je realiziran u saradnji Muftijstva zeničkog, Medžlisa IZ Zenica, Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt.

Ovaj je projekat od historijskog značaja za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, za Muftijstvo zeničko kao i Medžlis Islamske zajednice Zenica. On će osigurati izuzetno kvalitetne uvjet za nesmetano odvijanje i razvoj vjerskog i kulturnog života. Objekat je reprezentativan, uljepšava ovaj dio Zenice te će osigurati kvalitetne uvjete za našu djecu, omladinu, džematlije i, naravno, sve građane. Među sadržajima Islamskog centra je i javna biblioteka, koja će pružati usluge svim građanima Zenice.

(www.vakuf.ba)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno