Info

Sve više zahtjeva za pasoše

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) svake godine u ljetnim mjesecima bilježi povećan broj zahtjeva za izdavanje putnih isprava, a takva situacija uzrokuje stvaranje gužvi na šalterima MUP-ova gdje se potrebna dokumentacija za izdavanje isprava predaje. Tako je u maju ove godine u Bosni i Hercegovini izdato 41.380 pasoša, što je gotovo duplo više nego u januaru kada je izdato 23.083 pasoša. U junu je izdato 62.515, a u julu 66.721 pasoš.

Kako je kazala Feni stručna savjetnica za odnose s javnošću IDDEEA-e Amila Opardija, u maju, junu, julu i augustu inače je povećan intenzitet izdavanja putnih isprava. Zakonski rok za izdavanje pasoša od dana podnošenja zahtjeva je 30 dana. Postoji i mogućnost podnošenja zahtjeva za izdavanje putnih isprava u roku od 72 sata za što je potrebno osim za cijenu putne isprave platiti još 200 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno