Rukomet

Sve spremno za turnir Zaim Kobilica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sve spremno za turnir Zaim Kobilica- Prvi dio priprema Rukometnog kluba Čelik, započet 4. augusta, je okončan: od ponedjeljka, 16. augusta, počinje završni dio priprema za turnir Zaim Kobilica (igra se 21. i 22. augusta) i za početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH (koja započinje 18. septembra)

Pripreme Čelika ulaze u završnu fazu

Pripremama se priključio još jedan Zeničanin, Čelikovac Ahmed Oruč

– Do početka prvenstva je ostalo još mjesec dana. Imamo dosta vemena da ”uštimamo” sve linije u timu. Turnir Zaim Kobiica će nam 21. i 22. augusta dobro doći da kroz dvije jake utakmice na ozbiljan način izvršimo provjere svih igrača s kojima raspolažem. Igrači dobro rade na treninzima i nadam se najboljem – kaže trener Miki Filipović.

Ahmed Oruč ponovo u Čeliku!

Još jedan Zeničanin, dvadesetpetogodišnji Ahmed Oruč, koji je svoje prve rukometne korake započeo još 2010. baš u RK Čeliku, priključio se pripremama i ponovo je član ovog kluba. Posljednja destinacija gdje je igrao bio je RK Kakanj, čiji je član bio od 2020. godine.
Prije toga nastupao je za francuske klubove: od 2015. godine igrao je za klub Palente Benancon Handball, jednu godinu, a za Grand Poitiers Handball 86, od augusta 2019. do januara 2020. godine, kada je pristupio RK Kaknju.

– Dobro je rekao moj kapiten Mirza Dervenčić Piđa: svuda pođi – kući dođi! Sretan sam što sam ponovo u svom najdražem klubu i sa svojim starim suigračima. Želim da pomognem Klubu u daljnjem napredovanju i da konačno rukometnu karijeru završim u RK Čeliku – ističe Ahmed Oruč.

U međuvremenu Ahmet Oruč je završio Pravni fakultet na Univerzitetu u Zenici.

Sve spremno za turnir 21. augusta

Organizacioni odbor 8. po redu tradicionalnog međunarodnog turnira ZAIM KOBILICA tvrdi da su pripreme završene i da praktično – turnir već može započeti.

Turnir započinje u subotu, 21. augusta, u 16 sati. U prvoj utakmici se sastaju RK Čelik i RK Jajce. U 17:30 je otvaranje turnira, a u 19 sati je utakmica RK Iskra (Bugojno) i Genćlik Guđu (Sjeverni Kipar).

– Drugog dana, 22. augusta u 15:30 sati je utakmica za treće mjesto, a u 18 sati finalna utakmica turnira, za prvo mjesto. Nakon toga, u 20 sati, je svečanost uručenja nagrada – rekao je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora turnira i RK Čelika.

Obezbijeđeni adekvatni uslovi boravka za ekipe

Ekipa Genčlik Guđu stiže u Zenicu već u utorak, 18. augusta, a ostale dvije ekipe na dan odigravanja utakmica. Za sve ekipe su obezbijeđeni adekvatni uslovi boravka u našem gradu.

Za najbolje učesnike predviđeno je šet pehara: prvo, drugo i treće mjesto za ekipe, zatim najbolji igrač turnira, najbolji golman i stijelac, te zlatne, srebrne i bronzane medalje za pojedince. Komesar turnira je Ferid Begagić Backo, a turnir će opsluživati više od 20 tehničkih osoba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno