Košarka

Sve spremno za Kengur kup 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom održavanja 17. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade „KENGUR KUP 2015” danas je u Sali Grada Zenica održana press konferencija. Prisutnim su se obratili gospoda: Zijad Softić, pomoćnik načelnika Grada Zenica za društvene djelatnosti i Enver Jahić, osnivač, predsjednik i šef stručnog štaba KK „Kengur“ Zenica. Moderator na pressu bio je Zeničanin, Ibrahim Muratović, novinar sa Al Jazeera Balkans.
-U proteklih 16 godina ova izuzetna sportska manifestacija postala je poznata širom regiona, zahvaljujući odličnoj organizaciji, gostoprimstvu domaćina, ali i renomeu učesnika koji se iz godine u godinu rado vraćaju u u Zenicu-, istakao je, pored ostalog, u uvodu Muratović.
Zijad Softić na današnjoj press konferenciji, ponovio je kako se radi o sportskoj priredbi kojoj se Zenica raduje i po kojoj je ovaj grad postao prepoznatljiv. Istakao je da će Grad Zenica uvijek davati podršku ovakvim uspješnim projektima kao što je Kengur Kup.
„Zenica, kroz ovaj i slične sportske sadržaje, promoviše svoju infrastrukturu i potvrđuje opredjeljenje da je Zenica grad sporta. Ovaj turnir povezuje mlade ljude, prevazilazi granice i sve barijere. Danas su mladi iz više država u Zenici, sutra će naša djeca biti gosti u drugim državama i to je ono čemu težimo. Kroz ovakve manifestacije Zenica se osposobljava za organizaciju velikih sportskih manifestacija“- zaključuje Softić.

Domaćin i tehnički organizator ovogodišnjeg 17. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade „KENGUR KUP 2015” je Košarkaški klub „Kengur“ iz Zenice.
Turnir će se održati od 28. do 30. avgusta 2015.godine u 4 dvorane uz učešće 42 ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Biće odigrani 69 utakmica, a smještaj je obezbjeđen za 350 učesnika, dok će učesnici iz bližih mjesta putovati, istaknuto je na pressu.
„Ovo je jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u Zenici, ZE-DO kantonu i BiH. Očekujemo učešće preko 500 dječaka i djevojčica, što Kengur Kup čini posebnom manifestacijom u regionu“- ističe, između ostalog, Enver Jahić, osnivač KK Kengur.
Jahić napominje da ovakav turnir ne može niko organizovati osim Zenice, koja ima sve na dohvat ruke (smještaj za sve sportiste, dvorane i svu prateću infrastrukturu), koja je dovoljna za jednu ovakvu manifestaciju. Pohvalio je pomoć i podršku Grada Zenica za održavanje ovog, već nadaleko poznatog turnira i da Zenica nikada nije okrenula leđa ovoj manifestaciji.
Ovaj turnir ima veliki značaj za razvoj mladih košarkašica i košarkaša, i da su ranijih godina na ovom takmičenju učestvovali i sadašnji članovi kadetske i juniorske košarkaške reprezentacije BiH.
Neke tehničke detalje sa turnira prezentovao je jedan od trenera u KK Kengur, Jasmin Efendić, a o spremnosti Arene govorio je Feđa Jovanović, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica. Jovanović je čestitao organizatorima na održavanju višegodišnje tradicije održavanja ovog renomiranog turnira. Istakao je da je Arena spremna i da turnir može početi.
Trener Jasmin Efendić predstavio je i mlade košarkaše, koji su prisustvovali današnjem pressu, a to su: Zerina Čičak, Amila Isaković, najmlađi član Danko Cvitanović, njegov brat Teo Cvitanović, te Imran Porča i Ernest Mešinović.
Takmičenje se odvija u 5 kategorija i to : juniori,kadeti,pioniri, predpioniri i djevojke (kadetkinje).
Kengur kup se održava 28-30.08 2015. u četiri dvorane u gradu : Arena Zenica, Bilmište, O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ i O.Š. „Skender Kulenović“.
Početak turnira je u petak 28.avgusta u 15,30 sati u Areni 1, juniorskom utakmicom Kengur – ABC Tuzla, te u Areni 2 kadetskom utakmicom Kakanj – Đakovo.
Finalni program će se održati u zeničkoj Areni u nedjelju 30.avgusta od 9 sati. Na poluvremenu finalne juniorske utakmice predviđeno je uručivanje zahvalnice Marku Trbiću, selektoru naše juniorske reprezentacije, koja je osvojila 4.mjesto na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se, nedavno, igralo u Grčkoj. U ovoj ekipi bio je i Zeničanin Ibrahim Durmo.
Iz KK Kengur poručuju:
„Dođite i podržite ovaj jedinstveni događaj u našem gradu i postanite dio jedne lijepe sportske priče“.
Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan.
E.Imamović za Zenicablog

kengur152



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno