Košarka

Sve na što trebate znati o kvalifikacijama za EP: Kakav je sistem, gdje gledati, zašto su Zmajevi u “teškom” položaju?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sve na što trebate znati o kvalifikacijama za EP: Kakav je sistem, gdje gledati, zašto su Zmajevi u “teškom” položaju?- Početak ​​kvalifikacija za Eurobasket 2025 je pred vratima.

Utakmice kvalifikacija će se igrati ukupno u tri prozora. U svakom će biti odigrana po dva kola. Prvi termin je pred nama od 19. do 27. februara, a drugi od 18. do 26. novembra 2024. godine. Treći je na programu od 17. do 25. februara 2025. godine.

Evropsko prvenstvo će se igrati 27. augusta do 14. septembra 2025. godine Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru, a u njegovim kvalifikacijama učestvuju 32 reprezentacije.

Osim Bosne i Hercegovine, igrat će i Belgija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Island, Izrael, Italija, Letonija, Litvanija, Crna Gora, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Turska i Ukrajina.

Nacionalni timovi su raspoređeni u osam grupa po četiri, a na Eurobasket će se plasirati 24 selekcije, odnosno po tri najbolje iz svake grupe, osim onih u koje će biti raspoređene zemlje domaćina EP – Kipar, Finska, Poljska i Latvija. Iz tih grupa, uz pomenute reprezentacije, na završni turnir ići će preostale dvije najbolje plasirane ekipe.

A upravo su Zmajevi u grupi u kojoj je jedan domaćin – Kipar (grupa E). Tako ćemo se za plasman na Eurobasket morati potući sa Francuskom i Hrvatskom, jer je Kipar “već osigurao” plasman.

Sve utakmice kvalifkacija bit će dostupne ne stranici Courtside 1891, a gledatelji u našoj zemlji će moći besplatno gledati na kanalu Sport Klub.

Što se konkretno tiče naše reprezentacije, izabranici Adisa Bećiragića ciklus otvaraju sutra od 18 sati u Nikoziji (Kipar).

U drugom meču u grupi od 20.30 u Brestu igraju Francuska i Hrvatska.

Nakon meča sa Kiprom, košarkaši BiH u ponedjeljak u tuzlanskom Mejdanu dočekuju selekciju Francuske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno