Nogomet

Sve manje domaćeg fudbala na malim ekranima: Samo tri meča PLBiH u TV prijenosu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igrat će se u subotu, nedjelju i ponedjeljak, a od mogućih šest samo će tri utakmice biti u direktnom TV prijenosu.

Kamerama će biti pokriveni samo stadioni Mokri dolac, Gradski stadion u Banjoj Luci i stadion Rođeni u Mostaru. Tako ćemo u TV prijenosu na kanalima Arena Sporta gledati utakmice Posušje – Sarajevo (subota, 20.45 sati), Borac – Željezničar (nedjelja, 15.15 sati) i Velež – Zrinjski (ponedjeljak, 18 sati).

Preostala tri meča elitnog razreda bh. fudbala u kojima će snage odmjeriti Sloga – Igman, Tuzla City – Široki Brijeg i Zvijezda 09 – GOŠK, neće biti na malim ekranima.

Nekada je bilo čudno kada jedna utakmice elitnog razreda domaćeg fudbala ne bi bila u direktnom TV prijenosu. A sada…

Zašto je sve manje domaćeg fudbala na malim ekranima je pitanje za Telekom Srbije, vlasnika TV prava, i FSBiH.

U subotu, u vrijeme kada na terenu budu fudbaleri Sloge i Igmana, na kanalima vlasnika TV prava za PLBiH moći ćete, između ostalog, gledati meč srbijanske lige Radnički 1923 – Voždovac.

Također, u nedjelju kada na terenu budu fudbaleri Zvijezde 09, GOŠK-a, Tuzla Cityja i Širokog Brijega, vlasnik TV prava za fudbal elitnog razreda našeg fudbala prednost će dati utakmici škotskog prvenstva između Livingstona i Rangersa.

Nedavno smo svjedočili da je tokom utakmice Sloga – Sarajevo sredinom prvog poluvremena bez ikakvog objašnjenja bude prekinut TV prijenos i pušten blok reklama. Da li su ljubitelji fudbala u BiH zaslužili sve to?

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno