Info

Švancer primila predstavnice Fondacije CURE

Švancer primila predstavnice Fondacije CURE
Švancer primila predstavnice Fondacije CURE
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Švancer primila predstavnice Fondacije CURE- Potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer primila je danas u svom uredu predstavnice Fondacije CURE . Fondacija CURE je feminističko aktivistička organizacija koja se zalaže za jednakost spolova i rodova putem obrazovnih umjetničko-kulturnih i istraživačkih programa.

Fondacija CURE zalaže se za jednakost i ravnopravnost žena u BIH, za društvo bez patrijarhalnih normi, u kojem se ne toleriše nasilje i diskriminacija i gdje su žene prepoznate kao odgovorne pokretačice i nositeljice pozitivnih društvenih promjena te ravnopravno donose odluke u društvu.

Fondacija radi na podršci, jačanju kapaciteta i kreiranju sigurnog okruženja za novu generaciju aktivistica i feministica, za njihovo odgovorno i aktivno učešće u pozitivnim društvenim promjenama kroz: edukativne programe, istraživanja, analize i javno zagovaranje, unapređenje medijske slike o ženama i povećanje vidljivosti, lokalna i regionalna umrežavanja, angažiranu umjetnost i aktivizam i izgradnju inkluzivnog i održivog ženskog pokreta.

Potpredsjednica Švancer i Predstavnice Fondacije su dogovorile održavanje Zalagačkog sastanka na temu PRAVA ZA SVE , koji će se održati u zgradi Parlamenta FBiH 27.5.2016. godine u 12 sati.

Ovom zalagačkom sastanku prisustvovat će članice Fondacije iz više gradova FBiH, mnogi Zastupnici Predstavničkog doma PFBiH, te predstavnici određenih nivoa izvršne vlasti FBiH.

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno