Sudske klupe

Sva trojica optuženih za nesreću u kojoj se utopila Jasmina Tarabar izjasnili se na sudu da “nisu krivi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sva trojica optuženih za nesreću u kojoj se utopila Jasmina Tarabar izjasnili se na sudu da “nisu krivi”- Trojica optuženika za smrt nakon tragičnog kupanja na bazenima i smrt Jasmine Tarabar odbili su da priznaju krivnju na prošlosedmičnom izjašnjavanju na Općinskom sudu u Zenici, potvrđeno je Zenicablogu u ovoj instituciji.

Podsjećamo, na otvorenim bazenima u Zenici utopila se 31-godišnja Jasmina Tarabar iz Zenice, a ovaj tragični slučaj je nakon više od godinu dana počeo očinje dobijati svoj sudski epilog.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je, a Općinski sud u Zenici potvrdio, optužnicu kojom optužuje tri osobe za tragičnu smrt mlade Zeničanke.

Optuženi Munir Tutnjić i Ibrahim Mahmić, kao uposleni u Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, terete se da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti jer su pustili stradalu Jasminu sa prijateljima na bazene nakon završenog koncerta i radnog vremena bazena. Pored njih dvojice, Tužilaštvo tereti i Harisa Karića radi krivičnog djela nepružanja prve pomoći. On je ušao u bazen zajedno sa preminulom Tarabar, a kasnije plivao pored nje dok se utapala ne pružajući joj pomoć.

Sva trojica su se pred sudijom izjasnili da “nisu krivi”, što podrazumjeva da će uskoro biti zakazano redovno suđenje. Prema optužnici, 19. jula prošle godine Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica organizovalo je koncert. Nakon koncerta, na bazene su došli nastradala Jasmina sa svojim prijateljima Lejlom, Ajlom i Harisom u vidno alkoholiziranom stanju, te iako su bazeni bili zatvoreni, odlučili da se kupaju, što ih ničim nisu pokušali spriječiti prisutni radnici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno