Zenica

Suvad i Džemila Isaković predstavili ideju za restauraciju Stare džamije u Orahovici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu, 6. septembra 2023. godine, vlasnik i direktor kompanije “ITC” d.o.o. Zenica, doc. dr. sc. Suvad Isaković, zajedno sa svojom suprugom  Džemilom Isaković, izvršnom direktoricom, posjetili su muftiju zeničkog hafiza prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića.

Povod posjete je razmatranje ideje rekonstrukcije i restauracije Stare džamije u Orahovici kod Zenice. Gospodin Isaković je tokom razgovora s muftijom izrazio želju da se ovom rekonstrukcijom i restauracijom produži životni vijek ove džamije.

Muftija Dizdarević srdačno je čestitao gospodinu Suadu i njegovoj supruzi Džemili na ovoj hvale vrijednoj ideji, naglasivši da će Muftijstvo zeničko pružiti punu podršku ovom projektu. Istakao je da ovakvim inicijativama šaljemo važnu poruku o očuvanju i održavanju naše bogate tradicije.

Sastanku u Muftijstvu zeničkom prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica, mr. Jakub-ef. Salkica, čime je naglašena važnost ovog budućeg projekta.

Stara džamija u Orahovici ima poseban značaj te se nalazi na listi zaštićenih nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine od 7. septembra 2011. godine. Ona je jedan od ukupno devet zaštićenih spomenika na području Zenice.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno