Nogomet

Sutra žrijeb kvalifikacija za EP 2020

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sutra žrijeb kvalifikacija za EP 2020 – “Convention Centre” u Dublinu domaćin je žrijeba koji će se održati sutra u 11 sati po lokalnom vremenu (12:00 CET), kvalifikacionih grupa za evropsko prvenstvo.

U kvalifikacijama će učestvovati svih 55 članica UEFA-e, a Evropsko prvenstvo je od 12. juna do 12. jula 2020. godine u 12 različitih gradova u 12 država.

Četiri učesnika završnog turnira Lige nacija – Švicarska, Portugal, Holandija i Engleska – biće nositelji u grupama od A do D, koje će činiti pet reprezentacija, a preostalih šest nositelja biće smješteno u skupine od E do J. Bosna i Hercegovina se nalazi u drugoj jakosnoj grupi uz Njemačku, Island Ukrajinu, Dansku, Švedsku, Rusiju, Austriju, Vels i Češku.

Plasman na Evropsko prvenstvo osiguraće dvije prvoplasirane ekipe iz svake od deset skupina. Preostala četiri mjesta bit će popunjena u doigravanju, na osnovu plasmana u Ligi nacija, a ti će mini-turniri biti odigrani u martu 2020. godine.

Takmičenje u kvalifikacionim grupama na programu je od 21. marta do 19. novembra 2019. godine.

U Dablinu se nalazi i delegacija NS-FS BiH koju čine predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, pomoćni trener Gordan Ciprić, tim menadžer Darko Ljubojević i portparol Slavica Pecikoza.

Prva jakosna grupa: Švicarska, Portugal, Holandija, Engleska; Belgija, Francuska, Španija, Italija, Hrvatska, Poljska

Druga jakosna grupa: Njemačka, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Wales, Češka

Treća jakosna grupa: Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael

Četvrta jakosna grupa: Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija, Gruzija

Peta jakosna grupa: Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Luksemburg, Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Farski Otoci

Šesta jakosna grupa: Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

nfsbih



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno