Zenica

Sutra u Zenici počinje šesti međunarodni teatarski festival “Ljetne večeri Studio Teatra”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šesti međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra sutra će otvoriti predstava “CABAres CABArei”, Zijaha Sokolovića,  koja je premijerno izvedena 28. januara 1993. godine. Ova monodrama se u principu sastoji od reda humorističkih dionica na temu žena i braka, pa reda razmišljanja o svijetu i životu, što je svakako razlog više da zenička publika uživa u ovoj, sada već, kultnoj predstavi.

U ponedjeljak, 04. jula, najmlađa publika će imati priliku da uživa u predstavi Pozorišta mladih Sarajevo „Ako pčele odu“. Ova predstava za djecu „koju vole i odrasli“,  aktuelizira moguće izumiranje pčela te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, ali i upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo. U predstavi igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i  Armin Omerović.

Treću noć festivala „Ljetne večeri Studio Teatra“, publika će imati priliku gledati duodramu Studio Teatra „Derviš smrt“, u režiji Lilijane Ivanović, a u kojoj igraju Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović.

Komediju YugoArt-a Beograd, „Noć u kući gospodina Kolaka“, u režiji Irfana Mensura, festivalska publika će gledati četvrtu noć festivala. U predstavi igraju Irfan Mensur, Boda Ninković i Vladimir Kerkez.

U četvrtak, 07. jula festival zatvara, sada već tradicionalno, hit komedija „Državni lopov“ u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Festival se održava na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, a sve predstave za odrasle počinju u 21:00 sat, dok predstava za djecu počinje u 20 sati i 30 minuta.  Rezervacije ulaznica za predstave moguće je izvršiti putem broja telefona 062 424 841, ili upitom na E-mail adresu [email protected].  Također, sve informacije o samom festivalu Ljetne večeri Studio Teatra moguće je dobiti i na službenoj stranici Studio Teatra www.studiorteatar.com, kao i na službenim stranicama na društvenim mrežana facebook i instagram.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno