Ostali sportovi

Sutra u Zenici počinje pojedinačno prvenstvo BiH u stonom tenisu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom predstojećeg pojedinačnog prvenstva BiH u stonom tenisu za kadete/kadetkinje (do 15 godina), danas je u press centru Arene održana press konferencija.
Prisutnim su se obratili Mustafa Dizdarević, predsjednik i osnivač Stk Mladost Zenica i Mirza Dizdarević, stonoteniser i član Organizacionog odbora prvenstva.

Na pressu je istaknuto da Stonoteniski klub “Mladost” Zenica u 2017.godini obilježava 20-godišnjicu postojanja i rada.
-Tim povodom klub Stk Mladost Zenica i stonoteniski savez BiH organizuju 06. i 07.05.2017. godine u zeničkoj Areni, pojedinačno prvenstvo BiH u stonom tenisu za kadete/kadetkinje (do 15 godina). Takmičenje u subotu počinje od 10,00 sati, kada je predviđeno i svečano otvorenje, a u nedjelju od 09,00 sati, kada su na rasporedu završni mečevi, te borba za medalje. Na prvenstvu će učestvovati 80 takmičara, (53 u muškoj i 27 u ženskoj konkurenciji) najboljih kadeta i kadetkinja iz cijele Bosne i Hercegovine (Zenica, Banja Luka, Sarajevo, Prijedor, Tuzla, Ilijaš, Cazin, Brčko, Foča i drugi)-, kazao je, pored ostalog, Mustafa Dizdarević.

Državno prvenstvo će se igrati u sljedećim kategorijama: pojedinačno kadeti, pojedinačno kadetkinje, dublovi muški-kadeti, dublovi ženski-kadetkinje, mix dublovi.

Osnovni cilj projekta pojedinačnog državnog prvenstva u stonom tenisu je promocija vrhunskog stonoteniskog sporta kod mladih (ciljna grupa od 7 do 15 godina), sa promocijom i borbe protiv ovisnosti od droga, te se prvenstvo održava pod sloganom “Sportom protiv droge”. Ovim povodom biće održano i prigodno predavanje za 50 učenika iz OŠ „Meša Selimović“ i „Vladimir Nazor“, na kojem će predavači biti iz JZU „Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona“.

O sistemu takmičenja i još nekim detaljima prvenstva govorio je Mirza Dizdarević, istakavši da se u muškoj konkurenciji igra na ispadanje do četvrtfinala, a u ženskoj se igra u grupama i prve dvije iz grupe idu dalje. Žrijebanje je održano sinoć. Prva četiri plasirana dobijaju pehar, medalje i diplome, s tim da se ne igra za treće mjesto.
Medijski pokrovitelji prvenstva su RTV Zenica, Zenit i Zenicablog.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno