Zenica

Sutra u Cabaret clubu izložba slika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sutra u Cabaret clubu nova izložba slika – Braća Petrović, Ivan i Andrija, nastavljaju sa kulturno-umjetničkim sadržajima u Cabaret clubu, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Ovaj put ugostit će našeg sugrađanina Adnana Mujkića, sa svojom prvom samostalnom izložbom “STARI MOTIV, NOVO DJELO” gdje će se predstavi Zeničkoj javnosti. Izložba će biti u okviru programa “GALERIJA”, gdje braća Petrović konstantno rade izložbe, sa slikarima iz cijele BiH ali i regiona, a cilj im je ukazati na prijeko potrebnu gradsku galeriju. Izložba je sutra, u nedjelju, 22.12.2019. sa početkom od 19:00 sati.

“Zenica se svakim danom sve više može pohvaliti bogatim kulturnim životom i raznovrsnim sadržajima, koji ovom gradu ostavljaju poseban pečat u umjetničkom stvaralaštvu i životu, a braća Petrović konstantno doprinose tim sadržajima. Svoje slikarske vještine stekao sam učeći od velikih slikara i učitelja slikarstva, a ponajviše moga profesora Miroslava Šetke, te sam uz njegovu i podršku braće, Ivana i Andrije, odlučio svome gradu pokloniti prvu izložbu, u želji da bojom, kistom i grafikom ostavim vječni trag”- kazao nam je Mujkić.
Adnan Mujkić rođen je u Zenici 2002.godine. Zavšio je Osnovnu školu Edhem Mulabdić u Zenici. Uporedo završava i Osnovnu muzičku školu u Zenici, odsjek klavir. Potom upisuje Gimnaziju KŠC Sveti Pavao u Zenici. Trenutno je učenik trećeg razreda. Kako kaže, još kao dječak iskazuje interes za crtanje. To prilikom školovanja prepoznaju i njegovi nastavnici. Po dolasku u Gimnaziju KŠC uspostavlja suradnju sa svojim profesorom likovne kukture Miroslavom Šetkom. Trenutno u holu škole na zidu rade na renesansnoj slici “Predaja ključeva  slikara Pietra Perugina”, uz podršku ravnatelja.
Izložba je i prodajnog karaktera, kako bi ovaj mladi umjetnik mogao nastaviti da stvara nova djela. Ulaz za izložbu je slobodan.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno