Zenica

Sutra počinje s radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javna ustanova „Dom zdravlja“ Zenica obavještava javnost i pacijente da će sutra, 13. jula 2022. godine počet sa svojim radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje.

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje radit će svaki radni dan od 07:00 sati do 15:00 sati.

Za sve dodatne informacije zainteresovani pacijenti Ambulantu porodične medicine mogu kontaktirati na telefon broj: 032/206-625.

U Ambulanti porodične medicine Lukovo polje radit će spec. dr. Mirsada Muratović, patronažna sestra Fatima Omeragić i medicinska sestra Munevera Skopljak.

Projekat izgradnje ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom vrijedan je 609.118,10 KM, a realizovan je sredstvima Grada Zenica, Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja su obezbijeđena posredstvom aplikacije Grada Zenica na javni poziv za dodjelu sredstava.

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje je nov, moderan objekat u kojem će se pružati kvalitetna zdravstvena zaštita za 1.706 mještana koji dosad nikad nisu imali porodičnu ambulantu, a zdravstvenu zaštitu su ostvarivali u susjednoj mjesnoj zajednici Radakovo.

Osim početka rada Ambulante porodične medicine u Lukovom polju, JU „Dom zdravlja“ Zenica pokrenula je aktivnosti s ciljem adaptacije još dvije ambulante i to Ambulante porodične medicine Jalija i Ambulante porodične medicine Travnička.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno