Zenica

Sutra otvorenje rekonstruisanog amfiteatra na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na zeničkom izletištu Smetovi sutra će biti upriličeno otvorenje rekonstruisanog amfiteatra, a Gradska uprava Zenica poziva sve građane da budu dio ovog neuobičajenog programa.

Projekat sanacije amfiteatra vrijedan je 123.424,96 KM, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijedili su Grad Zenica u iznosu od 93.424,96 KM i Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 30.000,00 KM.

Osim sanacije amfiteatra postavljene su betonske ploče na prilaznim pješačkim stazama prema amfiteatru, spomeniku, te saobraćajnici, a s ciljem obogaćenja turističke ponude Grada Zenice i Smetova.

U okviru zanimljivog programa na Smetovima, koji počinje u 16 sati, učestvuje Duvački orkestar Zenica, Savez izviđača Grada Zenica, u 17.45 sati planirana je predstava za djecu “Ježeva kućica” u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, od 18.20 sati planirano je druženje uz logorsku vatru i muziku, izviđača i planinara, dok je u 19 sati predviđeno posmatranje zvjezdanog neba uz Afana Abazovića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno