Info

Sutra odluka: Djeca i stariji u FBiH mogli bi izlaziti napolje po tri dana sedmično

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Sutra ćemo raspravljati o prijedlozima kolega epidemiologa. U fokusu su prijedlozi vezani za mlađe od 18 i starije od 65 godina, uz ostalo i zato što je predmet Ustavnog suda. Odluka mora sadržavati neke stavke koje je naveo Ustavni sud. To su sve prijedlozi koji se mogu doraditi”, kazao je Solak.

Napominje kako je početni prijedlog da mlađima od 18 i starijima od 65 godina bude omogućeno kretanje tri dana u sedmici.

“Poenta je da djeca budu uz nadzor roditelja, naprimjer, od 15 sati, a da se penzioneri ne susreću s radnicima koji dolaze s posla. Ima tu dosta stvari. U četiri ciklusa u 14 dana bismo normalizovali sav rad. Mi svakodnevno analiziramo sve i jednu mjeru. Trenutno su ove na redu”, rekao je Solak.

Prijedlog uključuje da se u tri dana – ponedjeljak, srijedu i petak, od jutarnjih sati do 13 sati napolje mogu stariji od 65, dok bi utorkom, četvrtkom i subotom, od 15 sati pa do policijskog sata, napolje mogli mlađi od 18 godina.

Navodi kako će se na sutrašnjoj sjednici Federalnog kriznog štaba razmatrati i ukidanje policijskog sata.

“Sve će biti definisano nakon sutrašnje sjednice”, zaključio je Solak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno