Zenica

Sutra nova protestna šetnja članova Sindikata zdravstva KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 13.10.2022. održana je prva, 27.10.2022. je održana druga, 10.11.2022. godine treća protestna šetnja članova Sindikata zdravstva KBZ.

Do ovog trenutka niko od nadležnih se nije oglasio u smislu riješenja problema, te ovim putem pozivamo članstvo da se i sutra pridruži u što većem broju. Pozivamo i kolege iz drugih zdravstvenih ustanova iz ZDK da se pridruže i tako podrže naše opravdane zahtjeve.

NSS RADNIKA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU FBiH

OO JU KANTONALNA BOLNICA ZENICA

Zenica, 17.11.2022.godine

Broj: 12-1-3/2022

Na osnovu odredbe člana 2. i člana 4. Zakona o javnom okupljanju Zeničko-dobojskog kantona (“Službene novine Ze-Do kantona”, broj: 10/16), te Zaključka sa sjednice Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji Bosni i Hercegovini broj: 10-2/2022  održane 29.09.2022.godine, Osnovna organizacija sindikata J.U. Kantonalna bolnica Zenica (NSSRZUZ-FBiH OO JU KBZ), Predsjedništvo NSSRZUZ-FBiH OO JU KBZ donosi:

O  D  L  U  K  U

o organiziranju i održavanju mirne protestne šetnje

(Javno okupljanje u pokretu) svakih 15 dana od dana 13.10.2022.godine do ispunjenja zahtjeva članova NSSRZUZFBiH OO JU KBZ

Član 1.

Ovom Odlukom utvrđuje se način organiziranja, vrijeme i mjesto održavanja mirne protestne šetnje, odnosno javnog okupljanja u pokretu, članova NSSRZUZ-FBiH OO JU KBZ, kao i razlozi zbog kojih se isto organizira.

Član 2.

Mirna protestna šetnja, odnosno javno okupljanje u pokretu, će biti organizirano i održano dana 24. novembra 2022. godine, sa početkom u 15:00 sati.

Okupljanje za Mirnu protestnu šetnju, odnosno javno okupljanje u pokretu trajat će u periodu od 15:00 sati do 15:30 sati ispred kapije I JU Kantonalna bolnica Zenica, na adresi Crkvice 67. Zenica.

Kretanje će se nastaviti pješice ulicom Crkvice, a završit će se dolaskom ispred zgrade  Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Ulica, Kučukovići br. 2, Zenica.

Član 3.

Razlozi za organiziranje mirne protestne šetnje, odnosno javnog okupljanje u pokretu su:

Nezadovoljstvo članova Sindikata zbog neisplate jednokratne pomoći za radnike JU KB Zenica na osnovu Uredbu Vlade FBiH o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Član 4.

Budući da će mirna protestna šetnja, odnosno javno okupljanje u pokretu, biti održano nakon radnog vremena, te da se poslovi neće prekidati za vrijeme trajanja iste, nije primjenjiva odredba člana 5. stav 8. Zakona o štrajku.

Član 5.

Ova Odluka će se dostaviti direktoru J.U. Kantonalna bolnica Zenica, MUP-u ZDK Zenica, i to Policijskoj upravi I Ze-DO kantona, te medijima.

Član 6.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno