Info

Sutra kiša i susnježica, na planinama snijeg, dnevna temperatura od 5 do 16 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama.

Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili kišom. Prestanak padavina poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2, najviša dnevna oko 6 stepeni.

Danas je u drugoj polovini dana jače naoblačenje postepeno zahvatilo Bosnu i Hercegovinu i uslovilo zahlađenje i padavine širom zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 9 stepeni; Prijedor 14; Ivan Sedlo 17; Sanski Most 18; Livno i Sokolac 19; Gradačac i Trebinje 21; Doboj, Sarajevo i Široki Brijeg 22; Banja Luka, Drvar i Neum 23; Bugojno, Mostar, Srebrenica i Zenica 24; Bihać i Tuzla 25; Bijeljina i Zvornik 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog azvoda (FHMZ) BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno