Zenica

Susret muftije zeničkog Ejuba ef. Dautovića sa imamima i predstavljanje novog muftije Mevludina ef. Dizdarevića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Susret muftije zeničkog Ejuba ef. Dautovića sa imamima i predstavljanje novog muftije Mevludina ef. Dizdarevića – U ponedjeljak 29. aprila 2019. godine u Zenici je organiziran susret muftije zeničkog doc. dr. sc. Ejub ef. Dautovića sa glavnim imamima i imamima Muftiluka zeničkog i predstavljanje novog muftije doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarevića.

Nakon pozdravne riječi rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin ef. Kavazovića i učenja odlomka iz Kur’ana kojeg je proučio hfz. Amir ef. Kaknjo, prisutnim su se obratili muftija doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević i muftija doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović.

Muftija Dizdarević, između ostaloga, istakao je da je svjestan iznimne časti, ali i odgovornosti koja mu je povjerena izborom na funkciju muftije zeničkog. Također, muftija je naglasio doprinos prve dvojice muftija prof. dr. hfz. Halil ef. Mehtića i doc. dr. sc. Ejub ef. Dautovića u izgradnji ugleda Muftijstva i njegovoj stabilnosti.

Muftija Dautović izrazio je zadovoljstvo što je 21 godinu bio na čelu Muftijstva zeničkog koje je u svom radu i djelovanju imalo jasnu viziju svoga razvoja, pri čemu su povjerenje, odgovornost i sloboda svih aktera misijskog djelovanja bili temelji za postizanje rezultata i izgradnji imidža Muftijstva i njegovoj prepoznatljivosti u Islamskoj zajednici. Također, muftija se zahvalio reisu-l-ulemama dr. Mustafa ef. Ceriću i dr. Husein ef. Kavazoviću na ukazanom povjerenju, glavnim imamima, imamima, sabornicima, predsjednicima i članovima izvršnih odbora, džematskim odborima, muallimama, vjeroučiteljima i svim muslimanima na saradnji, pozivajući ih da i dalje čuvaju institucije Islamske zajednice, da podrže i da budu na hizmetu muftiji u njegovoj misiji i da u svom radu iskažu povjerenje i odgovornost, a da se čuvaju isključivosti.

Također, muftija je istakao da možemo biti ponosni na rezultate i projekte realizirane u proteklom periodu, te je imamima poručio: ”U svojoj misiji promovirajte vrijednosti naše vjere, čuvajte naše džemate, činite dobročinstvo svojim roditeljima i svojoj domovini Bosni i Hercegovini”.

Susret sa imamima zavšen je dodjelom zahvalnica imamima sa trideset i više godina radnog staža i svečanim ručkom u Hotelu ”Zenica”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno