Rukomet

Susret BiH – Španija umjesto u Goraždu će se igrati u Zenici ili Sarajevu

Susret BiH - Španija umjesto u Goraždu će se igrati u Zenici ili Sarajevu
Susret BiH - Španija umjesto u Goraždu će se igrati u Zenici ili Sarajevu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Susret BiH – Španija umjesto u Goraždu će se igrati u Zenici ili Sarajevu – Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susret pretposljednjeg kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine protiv Španije 14. juna umjesto u Goraždu bit će odigran u Zenici ili Sarajevu.

Kako portal Klix.ba saznaje, krovna kuća evropskog rukometa (EHF) je nakon meča izmešđu BiH i Finske zabranila Rukometnom savezu BiH da se susret protiv Španije igra u Goraždu.

U igri za domaćinstvo utakmice protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija su dva grada – Zenica i Sarajevo.

“Delegat EHF-a Kamer Metalari je poslije utakmice sa Finskom imao žalbe na neuslovnost dvorane. Naime, dimenzije terena moraju da budu 45 sa 25 metara, a igralište u Goraždu je 40 sa 20 metara. Također, trebalo je da imaju po 16 stolica za igrače obje ekipe. Zbog tih stvari EHF nas je obavijestio da nas neće kazniti novčano, ali da utakmicu protiv Španije moramo igrati u drugoj dvorani. Tražio da igramo u Zenici i u pregovorima smo sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem. Ukoliko ne budemo mogli postići dogovor jer nam treba podrška Grada Zenice u organizaciji, onda ćemo Špance dočekati u Sarajevu”, potvrdio je našu informaciju selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi na drugom mjestu grupe 3 sa četiri boda, koliko ima i trećeplasirana Austrija, a sa kojom se naša selekcija bori za drugo mjesto koje vodi na smotru najboljih evropskih reprezentacija koja će se iduće godine održati u Hrvatskoj.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno