Politika

SUFBiH: U Vladi ZDK održani pregovori sa premijerom Nezirom Pivićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Vladi Zeničko-dobojskog kantona održani su pregovori premijera Nezira Pivića, ministrice finansija Dženane Čišija i ministra za pravosuđe i upravu tog kantona Nebojšom Nikolićem sa delegacijom Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Federacije BiH.

U delegaciji sindikata bili predsjednik tog sindikata Samir Kurtović, dopredsjednik Nermin Ljubović, predsjednica koordinacije ZDK Melisa Isaković, te predsjednik Sindikata Kantonalnih organa uprave ZDK Abdulah Imamović.

Kako su naveli iz sindikata otvoren je jako dobar socijalni dijalog sa Vladom ZDK po pitanju utvrđivanja osnovice za 2024. godinu i kolektivnog pregovaranja.

Premijer i resorni ministri su predstavili stanje u Vladi ZDK po pitanju budžeta i aktivnosti u narednom periodu, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM