Sudske klupe

Sudski epilog sukoba Kasumovića i dr. Čehića: Čehić dvaput tužio gradonačelnika Zenice za klevetu, ako dobije tužbu, Čeliku poklanja 17.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dr. Ermin Čehić Općinskom sudu u Zenici juče je podnio drugu tužbu zbog klevete protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, nakon što je Kasumović optužio Čehića da se bavi organizovanjem kriminalne grupe koja vrši pritisak na pravosuđe ove države i kantona. Čehić od Kasumovića, u drugoj tužbi, traži 10.000 KM odštete.

Podsjećanja radi, u prvoj tužbi zbog klevete protiv gradonačelnika Kasumovića, koji je optužio Čehića da potkupljuje gradske vijećnike u Zenici, Čehić je zatražio 7.000 KM odštete. Dakle, ako Kasumović bude proglašen krivim, Erminu Čehiću bit će dužan isplatiti 17.000 KM na ime nematerijalne štete zbog klevete.

„Iako sam protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića, poznatijeg Zeničanima po nadimku Ubleha, 10. februara  podnio tužbu Općinskom sudu u Zenici za ranije iznesenu klevetu, on i dalje nastavlja sa iznošenjem neistina kako bi privukao pozornost javnosti. Stoga je i posljednji „medijski nastup“ Kasuomovića završio mojom novom tuzbom protiv istog podnijetom 15. februara. On će svoje „dokaze“ predstaviti na za to relevantnom mjestu – u sudnici, a ne u medijima“, prokomentarisao je Ermin Čehić podnošnje druge tužbe za klevetu protiv Kasumovića.

„Baš kako sam najavio i za prošlu tužbu, novac koji dobijem za odštetu i u ovoj tužbi za klevetu protiv  Kasumovića znanog kao Ubleha, donirat ću Nogometnom klubu Čelik“, kaže Čehić.

Prema navodima Čehića, Kasumović neprekidno vrši pritisak na vijećnike, poslodavce i radnike pojedinih preduzeća.

„Nabijem ja na k… te tužbe. On, čuperak hoda okolo i dijeli te pare. Na mojoj benzinskoj pumpi je pričao kako mi je spreman platiti, ako dignem ruke od  kladionica. Sve je to čisto kao sunce“, komentar je gradonačelnika Fuada Kasumovića na tužbe koje je protiv njega podnio Čehić.

Prema njegovim riječima, kladionice godišnje obrnu 1,5 milijardi KM, a u Zenici je blizu 120 kladionica, odnosno jedna kladionica na 1000 stavnovnika.

„Moja namjera je da se broj kladionica svede na neku normalnu mjeru. U tom poslu nemam nikakvog interesa, osim interesa građana Zenice. A o pritisku na pravobranilaštvo, pravosuđe, vijećnike…u Zenici, i ko zapravo stoji iza tih pritisaka, raspravljat će Gradsko vijeće Zenice na sjednici koja će se održati 23. februara“, kaže Kasumović navodeći da će ispoštovati odluku Ustavnog suda FBiH o komunalnim taksama ma kakva ona bila.

Slobodna Bosna

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno