Posuđeno

Sudiji Malićbegoviću naklon do poda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sudiji Malićbegoviću naklon do poda – Dvojica dvadesetšestogodišnjaka iz Olova Avdija Selimović i Muriz Brkić narednih 40 godina trebalo bi da provedu iza rešetaka, odnosno zidina Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Arnelu Đogić, dvadesetčetverogodišnju djevojku koju je, kako je prilikom izricanja presude rekao, “puno volio”, Selimović je osudio na smrt jer je svoju sreću pronašla sa drugim mladićem.

Egzekuciju je namijenio Murizu Brkiću, dželatu sa, kako su i ljekari ustanovili, umanjenim misaonim sposobnostima.

O ovom zločinu, dvojici monstruma, teško je šta kazati. Slušao sam na prekjučerašnjem suđenju branitelje po službenoj dužnosti, ljude koji su oči u oči bili sa stotinama ubica, lopova, dilera… i osjetio u njihovim riječima nelagodu što su na istoj strani sa ovom dvojicom otpadnika.

Uostalom, Selimovićeva braniteljica priznala je da se “sa ovakvim slučajem nije susrela”. Naklon do poda ovaj put ide sudiji Enesu Malićbegoviću, čovjeku koji je raznim šljamom napunio KPZ. On je Arneline dželate nazvao pravim imenom! Monstrumi! (“Ovo je djelo propraćeno tolikom mržnjom da se čovjek upita koliko um može biti monstruozan da uradi ovakvo zlo…”).

E pa, gospodine sudija, eto vidite da može. Bolesnici koji su tokom saslušanja priznali da su posljednje riječi djevojke koju su izmasakrirali i bacili niz liticu bile “Avdija, nemoj, molim te…” u utorak su se na sudu, pred uplakanim očima napola živih Arnelinih roditelja, sestre i brata, usudili moliti da ih se u KPZ-u zaštiti od drugih zatvorenika. Navodno, oni su im kao prijetili i već ih napadali…

Gdje je nestala hrabrost “junačina” sa lokacije horor imena Čudanski krševi? Sada se plaše “sitnih lopova” jer među njih šestotinak u KPZ Zenica oni su “rekorderi”. “Teži” od njih je jedino Edib Buljubašić sa 54 godine zatvora, pa ako je vjerovati američkim filmovima, logično je da će sa svojim ciframa upravo oni biti “glavni”.

Možda baš ta molba sudiji Malićbegoviću da ga ne šalje tamo gdje će “tražiti sapune” može biti poruka “spavačima” i drugim bolesno ljubomornim muškarčinama da ih u kazneno-popravnom zavodu, bilo zeničkom ili nekom drugom, ne čekaju samo udobni kreveti, čitaonice, teretane ili bogomolje!

Zato se svaki normalan građanin treba nadati da će hrabrih sudija poput Enesa Malićbegovića biti još više, kao i da će Avdija Selimović i Muriz Brkić, kojih bi se posramili i Alfred Hitchcock, Michael Haneke, Roman Polanski… na nišanu stražarskih pušaka dočekati smrt.

Armin Mujkić / Nezavisne novine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno