Košarka

Subota: Počinje finalna serija za prvaka BiH u košarci – sarajevski Play off brani titulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: Počinje finalna serija za prvaka BiH u košarci – sarajevski Play off brani titulu. U finalu play off-a za prvaka BiH u košarci za žene igrat će sarajevski Play off i zenički Čelik. Prva utakmica na rasporedu je u subotu 13.maja 2017.godine u Sarajevu od 18 sati.

Play off brani titulu prvaka, dok će mlada ekipa Čelika pokušati da osujeti planove sarajevskog tima i ne dozvoli im da osvoje duplu krunu ove sezone. Uloga favorita u finalnoj seriji pripada Sarajkama. Međutim, Zeničanke su već pokazale u finala Kupa BiH,  prvenstvu i polufinalu play off-a protiv Banovića, da mogu dostojno parirati favorizovanom rivalu, a ove sezone izabranice Gorana Loje jedini poraz su pretrpjele upravo od Čelika u Zenici.

Košarkašice Čelika, predvođene izuzetnim stručnim i pedagoškim radom trenera Slobodana Kecmana postala je, možda i najljepša priča u ovoj sezoni Lige BiH. U polufinalu play off-a Zeničanke su u dvije utakmice pobjedile favorizovanu ekipu Banovića. Na osnovu naprijed navedenog očekuje nas zanimljiva finalna serija.

Titulu prvaka Bosne i Hercegovine osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobjede.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno