Info

SUABNOR ZDK: Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SUABNOR ZDK: Saopćenje za javnost – U ovim danima kada se obilježava 76.godina od istorijskog perioda kada su održani ZAVNOBiH i AVNOJ i kada je na scenu stupio antifašizam kao jedna od najsvjetlijih tekovina čovječanstva danas doživljavamo da se najsvetije vrijednosti i zaostavština tog perioda besramno napada i skrnavi.

Radi se o napadu na Partizansko groblje u Mostaru koji SUABNOR ZDK najoštrije osuđuje kao čin bezumlja. Živi koji napadaju grobove mrtvih trebali da se zamisle nad tom svojom nečasnom radnjom i trebali bi ako su u mogućnosti da shvate kuda to vodi. SUABNOR ZDK ističe svoje poštovanje prema svakoj nedužnoj žrtvi bez obzira o kome se radi i u kojem je ratu ili nevolji stradala, ali ne može da podrži nerazum i nasilje, a koga očito još ima. Mostar je u svim svojim pozitivnim određenjima i slobodarski grad jer nosi takav duh u sebi jer postoje i ljudi i građani koji su pronosioci tog duha. Partizansko groblje kao monument jednom vremenu i istorijski spomenik kulture simbolizuje taj duh. Stoga sačuvajmo te vrijednosti i tu baštinu i ujedinimo razum i pozitivnu energiju protiv nerazumnih postupaka. U nadi da se više neće ponoviti SUABNOR ZDK-a još jednom najoštrije osuđuje ovaj bezuman čin.

SUABNOR ZDK  Sretko Radišić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno