Kultura

Studio Teatar na gostovanju u Lukavcu i Olovu

U petak, drugog avgusta, ekipa Studio Teatra će gostovati u Lukavcu i Olovu. Naime u sklopu kulturno-zabavne manifestacije 2. Lukavački ljetni dani kulture u Lukavcu bit će odigrana interaktivna predstava za djecu „Dječak koji ne želi da odraste“, rađena u produkciji Studio Teatra. Priča je to o dječaku Dini koji ne želi da odraste jer je sretan u svom svijetu mašte, igre, pjesme i plesa, i ne želi postati dio svijeta odraslih u kojem svi negdje žure, trče, i nemaju vremena za ono što je najvažnije a to je porodica.
U predstavi igraju glumci Nusmir Muharemović i Zlatan Školjić.

Istog dana na sceni JU Centar za kulturu i informisanje Olovo odigrat će se muzičko-poetski performans „Ostajte ovdje“. Performans će biti izveden nakon svečane sjednice opcinskog vijeća a u povodu Dana općine Olovo.
U ovom muzičko-poetskom performansu učestvovat će glumci Faketa Salihbegović Avdagić i Mugdim Avdagić kao i dvije mlade talentovane Zeničanke, Senka Slipac na violini i Amina Bajramović, solo pjevanje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem