Kultura

Studio Teatar: Festival kulture u Busovači

Studio Teatar: Festival kulture u Busovači- U okviru projekta Osjeti Teatar, koji realizuje Studio Teatar sa svojim partnerima, Osnovnom školom Kaćuni, udruženjem AmfiTeatar, centrima za kulturu iz Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa, od 25. jula u Busovači će biti održan prvi Omladinski festival kulture. Festival će se održati u amfiteatru na otvorenom čija je izgradnja u toku i u kojoj učestvuju nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni.

Tokom festivala publika će imati priliku da pogleda pet omladinskih predstava nastalih u okviru projekta Osjeti Teatar, ali i da uživa u predstavi iznenađenja i koncertu na zatvaranju festivala. Tokom četiri dana trajanja festivala Busovača će biti mjesto gdje će boraviti preko 80 mladih i kreativnih ljudi iz Donjeg Vakufa, Travnika, Vareša i Gornjeg Vakufa, a u dnevnim terminima bit će organizovan i program za najmlađu publiku.

Sama izgradnja amfiteatra kao i organizacija festivala podržana je i od Općine Busovača, sa željom da i amfiteatar i festival budu mjesta gdje rado dolaze ne samo građani Busovače nego i građani susjednih općina.

Projekat Osjeti Teatar se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: