Biznis

Studio Elosso i Zenice je kreativna podrška domaćoj ali i stranoj industriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studio Elosso i Zenice je kreativna podrška domaćoj ali i stranoj industriji – U našoj rubrici DiA, ovoga puta donosimo priču o dizajn studiju Elosso iz Zenice.

Kako saznajemo, dizajn studio Elosso sa radom počinje ovoga oktobra a čime će se tačno baviti saznali smo od Ene Begičević, dizajnerice i osnivačice studija.

„Studio Elosso zamišljen je kao kreativna podrška domaćoj ali i stranoj industriji. Kada kažem industriji, prvenstveno mislim na proizvođače namještaja s obzirom da iz te oblasti nosim značajno iskustvo i znanje. Ono što naši partneri mogu očekivati jeste razvoj proizvoda, pakovanja kao i svo popratno stručno savjetovanje potrebno za uspješno plasiranje proizvoda na tržište. Studio će pružati i drugu uslugu a to je uređenje interijera.“- objasnila nam je Ena Begičević.

Iako čeka svoje otvorenje, studio je već stupio u kontakt sa određenim proizvođačima a prvi projekat se privodi kraju. Naime, Boha namještaj i studio Elosso zajedno razvijaju novi model sofe koja će se na tržištu naći ove jeseni.

„ Pri razvoju modela, osim estetike, vodili smo se parametrima kao što su udobnost, kvalitet i prilagođenost proizvodnji. Mislim da smo uspjeli kreirati atraktivan proizvod koji je uspješno odgovorio na svoje postavljene ciljeve. Radujem se plasiranju ovog proizvoda na tržište i vjerujem da će i drugi prepoznati njegove vrijednosti“ – kaže Ena.

Studio Elosso će pored projektnog biroa imati i izložbeno prodajni prostor u kome će se naći različiti proizvodi bh brendova. Kao što nam nam je Ena opisala, ovaj prostor će funkcionisati kao dizajn concept store u kome će se u budućnosti, pored navedenih, nalaziti i proizvodi s etiketom studija Elosso.

„Studio je trenutno u kontaktu sa nekoliko proizvođača ali planira imati i vlastite proizvode. Prve reakcije na otvaranje ovakvog studija su vrlo pozitivne pa se nadam da će svi naši planovi za budućnost biti ostvareni. Moram istaći da je studio u ovom pripremnom periodu stvorio konekcije sa vrlo produktivnom i značajnom zajednicom čija je podrška značila mnogo. Uspostavljanje ovih konekcija, pored naravno zajedničkog projekta sa kompanijom Boha, najvažniji je posao koji je do sada urađen“ – istiću iz studija Elosso i pozivaju poslovne partnere te zaljubljenike dizajna da ih posjete u narednom periodu.

namjestaj.shop



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno