Zenica

Studentski centar u Zenici zaprimio 280 aplikacija, za 220 raspoloživih mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studentski centar u Zenici zaprimio 280 aplikacija, za 220 raspoloživih mjesta – Studentski centar u Zenici (SCZ), do isteka roka za prijavu na smještaj i ishranu za akademsku 2019./2020. godinu, prikupio je 280 prijava studenata. Rok za prijavu, za 220 raspoloživih mjesta, istakao je u petak, 20. septembra.

– Nažalost, ponovo ćemo imati 60 studenata koji neće moći dobiti mjesto, jer su naši kapaciteti ograničeni na 220 kreveta. Ove godine imamo jako veliki broj aplikacija brucoša, a što je direktno proporcionalno većem broju prijavljenih studenata na prvu godinu studija na fakultetima Univerziteta u Zenici – izjavio je za Fenu direktor SCZ Dino Eminović.

Dodao je kako je prijavljeno 100 brucoša, ali je za njih reservisano 80 mjesta pa će se pristupiti bodovanju.

– Svi brucoši, sasvim sigurno, neće moći dobiti mjesto u domu. Također, studenti viših godina koji još nisu ispunili uslov za narednu godinu, bit će uvršteni na listu čekanja – najavljuje Eminović.

Nakon isteka roka za prijavu, SCZ će, još u toku današnjeg dana, sačekati eventualne aplikacije koje bi mogle stići putem pošte, a već sutra će se pristupiti bodovanju i rangiranju prijavljenih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno