Zenica

Studenti UNZE će protestvovati pred Rektoratom

Organizacija studenata UNZE se obratila medijima sa zahtjevom za objavu informacije:
Izmjena Zakona o visokom obrazovanju zvanično je usvojena na sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona 30.10.2020., godine. Izmjena Zakona je stupila na snagu 8.11.2020. godine.
Senat Univerziteta u Zenici koji je na samom početku studentima pružio podršku sada vrši odugovlačenje i opstrukciju implementacije izmijenjenog Zakona. Odlukom Senata UNZE upis studenata na narednu studijsku godinu traje do 15.11.2020. godine a Kolegij Senata je najavljen tek 18.11.2020.
Neupisivanjem i nepoštovanjem roka upisa studenti gube status studenta.
Ogorčeni studenti vas  obavještavaju da će se protesti održavati tri dana zaredom. 
• Četvrtak (12.11.2020.) u 12:00
• Petak (13.11.2020.) u 12:00
• Subota (14.11.2020.) u 12:00
Mjesto održavanja protesta je ispred zgrade Rektorata UNZE-a.
Studenti su uspjeli sprovesti inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o visokom obrazovanju Zeničko-dobojskog kantona ali nailazimo trenutno na manjak podrške od strane Senata Univerziteta u Zenici.
Zahvaljujemo na dosadašnjoj podršci od strane Unije studenata, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Vladi Zeničko-dobojskog kantona kao i Skupštini ZDK-a.
Ovim putem tražimo podršku i nadamo se, kako implementiranju izmjene zakona, tako i poboljšanju uslova školovanja jer je to jedina stvar koja nas može sačuvati u današnje vrijeme.
Studenti će ispoštovati sve mjere zdravstvene zaštite na protestnim skupovima
Studenti zahtijevaju sazivanje vanredne sjednice Senata UNZE na kojoj će izmjena Zakona o visokom obrazovanju biti usvojena bez ikakvog daljnjeg odugovlačenja i bilo kakvih oblika diskriminacije studenata Univerziteta u Zenici.
Unaprijed zahvalni studenti UNZE-a
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem