Zenica

Studenti Pravnog fakulteta UNZE osvojili nagradu za najbolji vizuelni koncept u okviru projekta E4U

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Studenti Pravnog fakulteta UNZE osvojili nagradu za najbolji vizuelni koncept u okviru projekta E4U – Održana je svečana dodjela nagrada na TV PINK BH  u okviru projekta „Outreach to undergraduate students“ e4u koji organizuje EUSR-a (Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH) gdje su studenti Pravnog fakulteta osvojili nagradu za najbolji vizuelni koncept.
Ovaj projekat angažuje 14 javnih univerziteta/fakulteta i oko 56 studenata i akademika iz cijele zemlje u BiH, u promociji pitanja od značaja za proces Evropskih integracija. Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Zenica Mirza Imamović, Azra Bešlagić, Dženita Mameleđija i Ajša Luković zajedno sa mentoricom, doc.dr. Mašom Alijević i studentima sa Ekonomskog fakulteta Sarajevo činili su Zeleni tim koji je od mjeseca decembra vrijedno radio na promociji kampanje. Medijska kampanja pod nazivom „ Wake up under your sky (Probudi se pod svojim nebom)“ privukla je veliku pažnju naših građana, održano je niz aktivnosti u sklopu kampanje.
– „Izuzetno mi je drago što sam kao student Pravnog fakulteta iz Zenice dobio priliku sudjelovati u, rekao bih, najznačajnijem studentskom projektu u našoj zemlji. Kroz ovih nekoliko mjeseci naučio sam šta sve podrazumijeva pojam marketinga, kako osmisliti i realizovati koncept kampanje i doprijeti do ciljne grupe, a sve to združenim timskim radom. Veliku zahvalnost upućujem Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH na čelu sa ambasadorom Wigemarkom koji su nam pružili šansu da iskažemo kreativnost, inovativnost i pokažemo da ova zemlja može bolje. Probudimo se pod svojim nebom“- prokomentarisao je Mirza Imamović, jedan od učesnika Zelenog tima.
–  „Projekat EU for YOU je zaista novo iskustvo za mene koje se okončalo jednim divnim snimanjem emisije. Ponosna sam na plasman našeg tima zato što nas je od prvog mjesta dijelio samo jedan maleni bod. Ipak, naš cilj smo ostvatili. Povezali smo mlade ljude i poslodavce, naucili smo kako pokrenuti vlastiti biznis i najvaznije potakli smo mlade ljude da svoje biračko pravo iskoriste na najbolji mogući način, a to je izlaskom na izbore. Zato se radujemo našem uspjehu!“ – svoje vidjenje projekta podijelila  je i Ajša Luković, također učesnica Zelenog tima.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno