Info

Studenti Politehničkog fakulteta UNZE uspješno okončali trosedmičnu stručnu praksu u Agenciji ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U periodu od 01. do 19. aprila 2019. godine, studenti Politehničkog fakulteta UNZE obavili su praksu u Agenciji ZEDA.

Ovo je aktivnost koja se već nekoliko godina uspješno realizuje i Agencije ZEDA godinama unazad ima odličnu saradnju sa Univerzitetom u Zenici.
Tokom trosedmične prakse studenti su se upoznali sa EU i BIH regulativom koja se odnosi na sigurnost proizvoda i na građevinske proizvode – prozore i vrata, sa BAS EN standardima, sa proizvodnim procesima, sa procedurama i načinima ispitivanja predmeta u Laboratoriji LIND, koristili su sofwareski paket Solidworks u kojem su moderirali CAD model koji je nakon toga isprintan na 3D printeru, imali su priliku upoznati se sa osnovama prednamještanja radnog komada na CNC mašinama i upoznali su se sa osnovama pisanja programa za upravljanje CNC mašinama.
Također, studentima su predstavljeni oblici, mediji i instrumenti marketinške komunikacije, te im je predstavljena marketinška komunikacija i svakodnevno percipiranje mas medijskih sadržaja.

Tokom prakse, studenti su naučili osnove računovodstveno-finansijskog poslovanja, upoznali su se sa osnovama kancelarijskog poslovanja, s ciljem upoznavanja sa realinim sektorom, studenti su posjetili nekoliko preduzeća koja djeluju u Poslovnoj zoni Zenica 1.
-„Veliko nam je zadovoljstvo sarađivati sa studentima i prenijeti im znanje, te pružiti priliku da se tokom obrazovanja upoznaju sa praktičnim dijelom onoga što teoretski uče. Naše dosadašnje iskustvo sa studentima je vrlo pozitivino i nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo i u budućnosti nastaviti saradnju“ – poručili su iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno