Zenica

Studenti iz Zenice učestvovali na takmičenju u izradi mostova od špageta u Novom Pazaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru učestvovalo je 29 ekipa studenata građevine i arhitekture iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunije u izradi mostova od špageta.

Studenti koji su učestvovali na takmičenju, došli su iz različitih gradova: Beograd, Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac, Niš, Subotica, Mitrovica, Sarajevo, Tuzla, Zenica, Banja Luka, Mostar, Zagreb, Osijek, Rijeka, Podgorica, Temišvar, Skoplje, Sofia.

Pokazali su teorijska znanja u praktičnoj primjeni gradeći mostove od špageta, te razmjena iskustva i proširenje prijateljstva.

Zahvaljujemo se Novom Pazaru na gostoprimstvu i organizaciji međunarodnog takmičenja, također veliko hvala Univerzitetu u Zenici i Politehničkom fakultetu na ukazanom povjerenju. Nadamo se da će Politehnički fakultet nastaviti tradiciju odlaska na takmičenje “Gradimo mostove znanja” .

Druga generacija studenata koji su ove godine predstavljali Politehnički fakultet UNZE su studenti 4. godine odsjeka Građevinarsto: Beganović Nejra, Hodžić Kenana, Sikira Denijal i Trakić Haris.

Studenti su osvojili 18. mjesto, pri čemu je njihov most izdržao opterećenje od 26,6 kg. Vratili su se sa bogatim iskustvom koje će prenijeti na naredne generacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno