Zenica

Studenti iz Zenice kreirali udžbenik za medicinare i zubotehničare (A1) online

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da znanje nije samo po sebi svrha, nego tek onda, kada se to znanje primijeni, dokazali su studenti Filozofskog fakulteta u Zenici još akademske 2021/2022. godine kroz projekt “Deutsch bedeutet 3L”.

Voditeljice projekte bile su red. prof. dr. Belma Polić, te asistentice Emina Horić i Nihada Topovčić, i sa studentima su radile na tri projekte aktivnosti, između ostalog na kreiranju udžbenika za medicinare i zubotehničare. Pored toga, aktivnost je bila i zbirka prevedenih citata i na kraju ekranizirana i prilagođena drama Friedricha Schillera.

Udžbenik za medicinare i zubotehničare, kao projekta aktivnost, realizirana u sklopu predmeta Metodika nastave njemačkog jezika II, je doživjela najveći odjek. Kreiran po najnovijim didaktičko-metodičkim preporukama i instrukcijama, kreirali su ga studenti trenutno IV studijske godine sa svojom profesoricom i sa asistenticama.

Ovom prilikom, autori daju mogućnost svim zainteresiranim da uče njemački jezik na početnom nivou. Svrha kreiranja ovog udžbenika nije bila zarada, nego učenje.

U nadi da će svi uživati i učiti iz udžbenika, koji su kreirali studenti tada III godine Odsjeka za njemački jezik i književnost u Zenici, želimo vam puno sreće.

Imena autora, kao i sve lekcije i QR-kod za audio-zapise možete pronaći u narednom linku.

https://dl.orangedox.com/6ftIU19RMBYp37lKzD



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno