Ostali sportovi

Strike i Zenikom se bore za titulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sezona 2014/2015 u okviru Bowling Lige BiH se polako blizi svom kraju. Nakon sedam mjeseci igre dobili smo i finaliste play off-a, a to su ekipe koje su tokom sezone u grupama A i B prikazale najviše – Strike i Zenikom. Za treće mjesto će se boriti prošlogodišnji prvaci Hambone i Club 072.

U protekla četiri dana smo mogli pratiti vrlo uzbudljive susrete polufinala play off-a. Krenimo redom:

Strike – Club 072         7:3 i 7:3

Ekipa Strike-a je još jednom pokazala zašto je ligaški dio sezone završila na prvom mjestu i zašto slove za najveće favorite za osvajanje titule. Ukupnim rezultatom 14:6 su savladali ekipu Club 072 koja ipak može biti zadovoljna onim što su u ovoj sezoni prikazali.

U prvom susretu smo vidjeli nešto više neizvjesnosti, a presudio je prvi set koji je Strike dobio 6:2 i sa prednošću 45 čunjeva. Prednost je to koju su sačuvali tokom ostatka meča u kojem su preostala tri seta završili neriješeno i u kojima Clubovci nisu uspjeli značajnije smanjiti prednost čunjeva, te je nakon prvog dana rezultat glasio 7:3 sa prednošću 37 čunjeva za ekipu Strike.

Drugi susret započinje tamo gdje je stao prvi. Prvi set završava neriješeno, ali Strike u ovom setu uspjeva povečati ukupnu prednost u čunjevima na 78. Ovakav razvoj situacije kao da je svezao noge igračima Club 072, dok su Strike-ovci dobili krila, te lagano osvajaju naredna dva seta i rješavaju pitanje pobjednika i prvog finaliste. U ovom dijelu meča treba izdvojiti ponajboljeg igrača lige Armina Husića koji je u drugom setu oborio 265 čunjeva, što je jedan od najboljih rezultata Bowling Lige BiH. U posljednjem setu u ekipa Strike-a je izvršila i par izmjena, te su priliku da osjete polufinale dobili igrači koji su do sada imali nešto manje prostora za igru, tako da je Club 072 osvojio posljednji set, te je i ovaj polufinalni susret završen sa 7:3 u korist Strike-a.

Zenikom – Hambone   4:6 i 7:3

Nevjerovatno i teško opisivo polufinale su odigrali Zenikom i Hambone. Dva susreta sa mnoštvom lijepih poteza, visokih pojedinačnih rezultata, rezultatskih preokreta i neizvjesnosti. Zenikom je odlično otvorio prvi susret, te je već nakon dva seta vodili sa 4:0, uz prednost 34 čunja. Međutim, uslijedio je nevjerovatan pad u igri Zenikoma što koriste Nermin Begović i ekipa, te u potpunosti preokreću susret u svoju korist. Lagano Hambone osvaja treći i četvrti set, te ostvaruje i značajnu zalihu čunjeva pred uzvratni meč. Rezultat na kraju je glasio 6:4 (99 čunjeva prednosti) za Hambone.

Hambone je već na početku drugog meča povećao svoju prednost. Prvi set dobijaju, povećavaju zalihu čunjeva i činilo se tada da će Hambone dobiti priliku da brani prošlogodišnju titulu. Ali tako nije mislio briljantni Ramo Omerašević koji je još jednom pokazao zašto je godinama ponajbolji igrač u BiH. U preostala tri seta ostvaruje tri bacanja preko 200 čunjeva, a u kvalitetnoj igri mu se pridružuju Sanela i Nedžad Hasagić te zajedničkim snagama ostvaruju nevjerovatan preokret i dobijaju ovaj susret sa 7:3 za ukupnih 11:9 za Zenikom.

Finalna serija i susreti za treće mjesto će se igrati u periodu od 19.-22.05., a naredne sedmice slijede susreti završnice kupa BiH u bowling.

U utorak su na rasporedu susreti četvrtfinala:

12.05. – 17:30 Strike – Amputirac

12.05. – 17:30 Pin Pals – Hambone

12.05. – 19:15 Flin’stones – Nektar

12.05.  – 19:15 Time out – Club 072

U srijedu će se igrati susreti polufinala i finala kupa, te susret za treće mjesto. U polufinalu će parove činiti pobjednici susreta Strike-Amputirac i Pin Pals – Hambone, te Flin’stones – Nektar i Time out – Club 072.

Od četvrtka najbolji bowler sele u Mostar gdje se igra pojedinačni turnir “Mepas Open 2015” koji je nezvanično, pojedinačno otvoreno prvenstvo BiH u bowling. Pored igrača iz BiH očekuje se i učešće igrača iz susjednih zemalja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno