Politika

Stranka za narod i A-SDA zajedno

A-SDA i SZN BiH
A-SDA i SZN BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednici stranaka A-SDA i Stranke za narod BiH Nermin Ogrešević i Ramo Isak danas su potpisali sporazum, po kojem je Stranka za narod BiH postala sastavni dio A-SDA.

– Želja nam je bila da se spojimo sa strankom, koja ima slične ciljeve kao Stranka za narod BiH. Uvidjeli smo da je to A-SDA, jer je to stranka koja se bori za dobrobit naroda, a ne za pozicije – kazao je na pres-konferenciji predsjednik Stranke za narod BiH Ramo Isak. Izrazio je nadu da će na narednim izborima A-SDA, u čijem su sastavu od danas i članovi Stranke za narod BiH, biti ključni faktor u formiranju vlasti. Predsjednik A-SDA ocijenio je ohrabrujućim ovaj čin, jer će od sada A-SDA jače djelovati ka stvaranju kreativnog ambijenta u BiH.

– Očekujemo da u narednim danima definišemo jasnu poziciju u okviru parlamentarne većine. Bilo bi dobro da Stranka za BiH ostane dio većine – poručio je Ogrešević. Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost BiH u ponedjeljak su potpisali koalicioni sporazum, a danas se očekuje da se Stranka za BiH treba odredi da li će biti dio te koalicije.

A-SDA i SZN BiH
A-SDA i SZN BiH


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno