Politika

Stranka za BIH – Neodgovornost na djelu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predizborna i postizborna euforija izbornih pobjednika ovih dana dobija svoj epilog i potvrdu u nesposobnosti koalicionih partnera da formiraju vlast i da opravdaju dobijeno povjerenje.

Brojnost predizbornih obećanja izbornih pobjednika sugerisala je zaokret u brzini implementacije izbornih rezultata i u učinkovitim odgovorima na rješavanju aktuelnih ekonomskih i socijalnih problema u društvu. Zastupljeno stanje tražilo je brze i efikasne odgovore ali ne na način u kojem će se manifestiati nezaježljiva grabež za vlast i za fotelje.
Pitanja koja su aktuelna od izbora do danas nisu aktuelni ekonomski i socijalni prioriteti i nezaposlenost nego kako će se rasporediti resori, popuniti fotelje i kako će se po već uhodanom scenariju nastaviti uhljebljivanje u ionako prebukiranom aparatu.
Do koje mjere su koalicioni partneri postali neosjetljivi na probleme u društvu potvrđuje pokušaj pravdanja sporosti na uspostavi vlasti sa ponudom utjehe da ovo kašnjenje i nije veliko, kakvo je bilo ranije, što samo po sebi implicira politički pimitivizam i odmicanje od neprihvatljivog političkog naslijeđa iz ranijeg perioda.
Umjesto nužne preobrazbe, proračunato se prikriva nemoć da se odgovori izazovima i datim obećanjima pa se po već viđenoj matrici brutalno zaoštravaju odnosi u batrganju oko fotelja, što vrlo učinkovito koristi ‘’odlazeća’’ vlast, jer koristi svaku priliku da, suprotno usvojenim dokumentima o štednji, nekontrolisano zapošljava, posebno u javnom sektoru.
Kantonalno vijeće S BiH Zenica cijeni da je, u odnosu na zastupljeno stanje, neprihvatljiv ovakav vremenski okvir za formiranje vlasti, da je neprihvatljivo formiranje vlasti na način po kojem se sva ostala pitanja, osim fotelja, drže na čekanju.
Kantonalno vijeće S BiH Zenica poziva izborne pobjednike da se nadmeću ne po rasporedu resora i fotelja nego po odgovornosti prema građanima i po izvršavanju obećanja za koja su dobili povjerenje građana. Kantonalno vijeće poziva izborne pobjednike na međusobnu saradnju koja će biti u funkciji potreba države i u funkciji interesa građana, jer će to biti najbolja potvrda njihove odlućnosti i riješenosti za neophodne i očekivane promjene ali i brana ‘’odlazećoj’’ vlasti da zloupotrebljava tu situaciju.
Predsjednik vijeća
Mujanović Hašim



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno