Info

Stranim investitorima omogućeno da učestvuju u izgradnji brzih cesta u BiH

Stranim investitorima omogućeno da učestvuju u izgradnji brzih cesta u BiH
Stranim investitorima omogućeno da učestvuju u izgradnji brzih cesta u BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranim investitorima omogućeno da učestvuju u izgradnji brzih cesta u BiH- Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je danas s direktorom Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH Adnanom Terzićem o realizaciji projekata izgradnje koridora 5c i brzih cesta u FBiH.

Planirane investicije u izgradnju autoputeva i brzih cesta ukupne dužine od 800 km se procjenjuju na sedam milijardi eura, a trenutno je realizirano 100 km planirane putne infrastrukture, čime se pruža mogućnost stranim investitorima da učestvuju u realizaciji ovih projekata.

Među prioritetima u izgradnji koridora 5c su dionice Tunel Prenj, Prenj – Mostar sjever i Mostar sjever – Mostar jug, ukupne vrijednosti oko 500 miliona eura, a za koje se tenderi očekuju početkom 2017. godine.

Pored toga stranim investitorima se nudi i mogućnost učestvovanja u već pripremljenom projektu izgradnje brze ceste Lašva – Nević – Polje – Travnik u vrijednosti od 218 miliona eura, koji će biti realiziran putem modela koncesije.

Direktor Milinić je istakao važnost saradnje FIPA-e i Autocesta FBiH u pružanju adekvatnih informacija stranim investitorima koji su već iskazali ozbiljan interes za investiranje u projekte izgradnje autoputeva i brzih cesta, saopćeno je iz FIPA-e.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno