Zenica

STOP UGRIZU: Upozorenje građanima Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

STOP UGRIZU: Upozorenje građanima Zenice – Poštovani građani Zenice, svjedoci smo iz godine u godinu, da napadi pasa lutalica na građane ne prestaju.

– 2010. godine – 269 evidentiranih žrtava,

– 2011. godine – 321 evidentirana žrtva,

– 2012. godina – 367 evidentiranih žrtava.

Dana 06.01.2017. godine, od Službe hitne medicinske pomoći ”DOM ZDRAVLJA” Zenica, zaprimili smo izvještaj o broju ugriza pasa, za 2013, 2014, 2015, 2016. godinu, zaključno sa 20.12.2016. godine.
izvjestaj

Predhodne 2016. godine, od ugriženih koji su nam se javili nakon napada pasa lutalica, saznali smo da se dosta građana obratilo za pomoć Urgentnom odjelu KBZ, a ne Službi hitne pomoći,  te smo na isti dan (16.12.2016. godine) poslali upit i urgentnom odjelu KBZ o broju intervencija u slučajevima ugriza pasa.

Odgovor iz KBZ još čekamo ?

Želimo vam skrenuti pažnju da su brojevi na izvještaju, samo broj onih teško povrijeđenih koji su se odlučili obratiti Službi hitne medicinske pomoći, što je tek mali dio od realnog broja građana koji su pretrpjeli napade pasa lutalica.

Ovim putem apeliramo na povećan oprez građana !

Snijeg psima lutalicama definitivno smanjuje životni prostor, zbog čega će biti mnogo više u kontaktu s ljudima. S obzirom na to da kontejneri, iz kojih psima dolazi glavnina prehrane, većinom budu zatrpani snijegom, oni će se organizirati u veće čopore da bi pokušali doći do hrane!

Čak i uz pravilno postupanje prema psima, ugrizi se dešavaju!

.STOP UGRIZU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno